Ελλάδα|21.03.2020 19:49

Αυτοψία στο Πάρκο Καισαριανής: Βόλτες και πικ νικ 10 και πλέον ατόμων

Αλέξης Μίχας

Οι συνεχείς προειδοποιήσεις του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του συνόλου του πολιτικού προσωπικού της χώρας για την αξία του «Μένουμε σπίτι» πιάνει τόπο σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, αλλά όχι σε όλους. Εικόνες ασυνειδησίας αν όχι ντροπής κατέγραψε σήμερα το απόγευμα λίγη ώρα πριν τις ανακοινώσεις των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά το ethnos.gr σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στην περιφέρεια του κεντρικού τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα στο πάρκο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής.

Δεκάδες άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας έκαναν υπαίθρια πικ νικ σε συναθροίσεις μεγαλύτερες ακόμη και των 10 ατόμων. Υπήρχαν όμως και άτομα μέσης και τρίτης ηλικίας που κάθονταν ανά τρία και τέσσερα στα παγκάκια του σκοπευτηρίου της Καισαριανής χωρίς να έχουν καμία απόσταση μεταξύ τους. Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που ακολούθησαν πλήρως της συστάσεις της πολιτείας, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλία αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μοναχικούς περιπάτους ή περιπάτους ανά δύο άτομα. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι πολίτες όταν συναντούσαν τις μεγάλες παρέες άλλαζαν την πορεία τους φροντίζοντας να την διατηρούν μοναχική.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα σε δύο μεγάλα πάρκα του γειτονικού Δήμου Βύρωνα στον οποίο είχε διατελέσει δήμαρχος ο νυν υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα τα πάρκα της Ανάληψης αλλά και της Αγίας Τριάδας ήταν έρημα, κλειστά με αλυσίδες και την σχετική σήμανση ότι θα παραμείνουν κλειστά.   

μέτρα κορονοϊόςπάρκαΚορονοϊόςΚαισαριανή