Ελλάδα|23.03.2020 16:35

ΣτΕ: Ειδικός φρουρός ζητεί να επιστρέψει στην υπηρεσία του

Σοφία Σπίγγου

Την ακύρωση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου που τον έθεσε εκτός Ελληνικής Αστυνομίας ζητεί με προσφυγή του στο Συμβουλιο της Επικρατείας ένας ειδικός φρουρός. 

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο καταλόγισε στον ειδικό φρουρό που υπηρετούσε στην Αθήνα παραπτώματα για την εν γένει δραστηριότητα και συμπεριφορά του, τα οποία «μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα», καθώς όπως αναφέρεται στην πειθαρχική απόφαση το καλοκαίρι του  2009, «επισκεπτόταν έναν ιδιώτη στην κατοικία του και προμηθευόταν παράνομα μικροποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων εκτός συσκευασίας (καρτέλα), συσκευασμένα πρόχειρα σε νάιλον σακουλάκι».

Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2009, φέρεται να μετέβη κατ’ επανάληψη στην κατοικία του ίδιου ιδιώτη και «έκανε μαζί του χρήση ναρκωτικών ουσιών- ηρωίνης- μέσω της μύτης με καλαμάκι», ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους σε έλεγχο που του έγινε στην περιοχή  των Αμπελοκήπων,  από  αστυνομικούς  της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.,  «αντιστάθηκε βίαια με τα χέρια και τα πόδια   προσπαθώντας να αποφύγει την έρευνα, η δε αντίστασή του αυτή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο ενεργήσας την έρευνα αστυνομικός χρειάστηκε τη συνδρομή και των λοιπών αστυνομικών της ομάδας του ώστε να επιτευχθεί τελικά η προσαγωγή του στην έδρα της υπηρεσίας τους και επιπροσθέτως κατάφερε να απορρίψει στο οδόστρωμα το περιεχόμενο της μπλε νάιλον συσκευασίας, η οποία εμπεριείχε χάπια».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι  η έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους ανέφερε για το περιεχόμενο της εν λόγω μπλε νάιλον συσκευασίας, ότι  «πρόκειται για σακουλάκι στο οποίο δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες που να εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών».

Ήταν η δεύτερη φορά 

Ωστόσο, ο ειδικός φρουρός δεν ήταν πρώτη φορά που βρέθηκε εκτός υπηρεσίας, αφού τέθηκε για τον ίδιο λόγο εκτός σώματος της ΕΛ.ΑΣ. το 2012. Όμως έπειτα από 2 χρόνια το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε την  απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου για έλλειψη νόμιμης και επαρκούς αιτιολογίας. 

Μετά την απόλυσή του για δεύτερη φορά ο ειδικός φρουρός προσέφυγε και πάλι στα Διοικητικά Δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση της πειθαρχικής απόφασης, αλλά το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση ακύρωσής του, με τον ειδικό φρουρό να προσφεύγει τελικά στο ΣτΕ.

ειδικός φρουρόςΣυμβούλιο της Επικρατείας