Ελλάδα|23.03.2020 21:15

Δήμος Αθηναίων: Ενεργοποιεί την «Ανάπλαση Αθήνας»

Άρης Χατζηγεωργίου

Αποφασιστικό βήμα για την ενεργοποίηση της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας» πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων ορίζοντας τα 7 από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ως Διεθύνοντα Σύμβουλο τον Χρόνη Ακριτίδη, πρόεδρο έως τώρα της ΕΡΓΟΣΕ.

Η εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας» είχε ιδρυθεί το 2018 για να εκτελέσει έργα στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου αλλά τότε ο Δήμος Αθηναίων είχε εναντιωθεί διαμαρτυρόμενος και επικαλούμενος υποεκπροσώπηση. Μάλιστα, ο τότε Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας ακύρωση της υπουργικής απόφασης που όριζε την τότε Διοίκηση όπου εκείνος ήταν το ένα από τα μέλη του ΔΣ.

Η νέα κυβέρνηση ψήφισε νόμο και άλλαξε την σύνθεση του ΔΣ της «Ανάπλασης Αθήνας», βάσει της οποίας πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων ενώ πέντε μέλη ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και ο Διευθύνων Σύμβουλος. Βάσει της πρότασης του Δημάρχου Κ. Μπακογιάννη που υπερψηφίστηκε στο σημερινό δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο , ως Διευθύνων Σύμβουλος προτάθηκε ο τοπογράφος μηχανικός Χρόνης Ακριτίδης ο οποίος είχε προ μηνών αναλάβει Πρόεδρος της εταιρείας ΕΡΓΟΣΕ. Ο κ. Ακριτίδης έχει μακρά προϊστορία και στον Δήμο Αθηναίων όπου εκλεγόταν ενώ διετέλεσε Αναπληρωτής Δημάρχου επί Ντόρας Μπακογιάννη και Αντιδήμαρχος επί Νικήτα Κακλαμάνη.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου, για τις υπόλοιπες θέσεις προτάθηκαν οι νυν Αντιδήμαρχοι Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, Γιώργος Χ. Αποστολόπουλος, η πρόεδρος του Αθήνα 984 Νίκη Αραμπατζή και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρήγας Αξελός και Πόπη Γιαννοπούλου από τις παρατάξεις Νάσου Ηλιόπουλου και Παύλου Γερουλάνου αντιστοίχως. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη θα οριστούν από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος-Ενέργειας, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Υποδομών-Μεταφορών.

Κώστας Μπακογιάννηςδήμος ΑθηναίωνΓιώργος Καμίνης