Ελλάδα|23.03.2020 21:13

Δήμος Αθηναίων: «Ναι» στους 372 νέους τάφους στο Γ' Νεκροταφείο

Άρης Χατζηγεωργίου

Υπέρ της δημιουργίας 372 νέων τάφων στο Γ' Νεκροταφειο Αθηνών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην σημερινή του δια περιφοράς συνεδρίαση.

Την εισήγηση για την «χωροθέτηση» των τάφων «στο πλαίσιο της αντιμετώπισης δυσμενών συνεπειών λόγω πανδημίας» αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή το ethnos.gr παραθέτοντας αυτούσια αποσπάσματα του κειμένου.

«Υπήρξαν ήδη οι πρώτες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και γίνεται εύκολα κατανοητή η ανάγκη προετοιμασίας του Δήμου Αθηναίων και δη των Κοιμητηρίων αυτού, για την ομαλή λειτουργία και εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας», ανέφερε σχετικά η εισήγηση της διοίκησης. Οι 372 νέοι τάφοι δημιουργούνται στους τελευταίους διαθέσιμους χώρους στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών δίπλα στο Στρατιωτικό Τμήμα. Στο Α' Νεκροταφείο υπάρχει μέν διαθεσιμότητα περίπου 300 τάφων αλλά εκεί οι τιμές για την χρήση τους είναι αρκετά υψηλές τουλάχιστον με τα δεδομένα προ κορωνοϊού. Στο Β' Κοιμητήριο (Πατησια) η διαθεσιμότητα τάφων είναι ελάχιστη και ουσιαστικά εξαρτάται από το αν και πότε γίνονται εκταφές. Η έλλειψη χώρου για την ταφή των νεκρών είναι πρόβλημα διαπιστωμένο εδώ και χρόνια στον Δήμο Αθηναίων αλλά και σε πολλούς άλλους της Αττικής.

δήμος ΑθηναίωννεκροταφείοΚορονοϊός