Ελλάδα|11.12.2018 09:12

Νέα εκκένωση στη Γιαννιτσών-Αδειασε το hot spot η αστυνομία

Βασίλης Ιγνατιάδης

Το συγκρότημα τεσσάρων ημιτελών οικοδομών, που παραμένει εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες, έχει μετατραπεί σε υγειονομική «βόμβα», με εκατοντάδες μετανάστες να στήνουν εκεί άτυπο καταυλισμό και να επανέρχονται ανενόχλητοι μερικές μέρες -ακόμη και ώρες- έπειτα από κάθε επιχείρηση εκκένωσης.

Επιχείρηση καθαρισμού

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, με τη συνδρομή και της Διεύθυνσης Αστυνομίας, απέκλεισαν τον χώρο την Κυριακή και επιβίβασαν κατά ομάδες τους μετανάστες σε βανάκι με το οποίο τους μετέφεραν για καταγραφή στο αστυνομικό μέγαρο. Ακολούθησε επιχείρηση καθαρισμού του χώρου από συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το ίδιο σκηνικό είχε στηθεί μόλις δύο μήνες νωρίτερα, στις 5 Οκτωβρίου.

Το σκηνικό στο άτυπο «hotspot» επαναλήφθηκε για τέταρτη φορά τα δύο τελευταία χρόνια

Η ΕΛ.ΑΣ. και η δημοτική Αρχή ζητούν να ληφθούν μέτρα κατά των ιδιοκτητών -μελών του οικοδομικού συνεταιρισμού «Αγιος Χριστόφορος»- που δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωσή τους να περιφράξουν και να περιφρουρήσουν την ιδιοκτησία τους. Οι τελευταίοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι περιφράσσουν το οικόπεδο, αλλά οι μετανάστες παραβιάζουν τις λαμαρίνες και κάνουν κατάληψη του χώρου.

Θεσσαλονίκηπρόσφυγεςhot spot