Ελλάδα|24.03.2020 21:01

Κοζάνη: Γιατροί θα εξετάσουν εθελοντικά τους κατοίκους των δύο χωριών που βρίσκονται σε καραντίνα

Newsroom

Κλιμάκιο γιατρών, αποτελούμενο από έναν μικροβιολόγο - βιοπαθολόγο κι έναν χειρουργό, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να εξετάσουν τους κατοίκους των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά, που βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας, μεταβαίνουν την Τετάρτη 25 Μαρτίου στην περιοχή. Οι γιατροί θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς καμία οικονομική απολαβή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, ανέφερε ότι οι δύο γιατροί θα εξετάσουν δια ζώσης τους κατοίκους των δύο χωριών, θα προβούν στη λήψη αίματος για τη διενέργεια αιματολογικού ελέγχου και θα τους δώσουν συμβουλές, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ηλικιωμένοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και από το καθεστώς της ολικής καραντίνας, στο οποίο έχουν τεθεί. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο Αγροτικό Ιατρείο Δαμασκηνιάς, όλοι οι χώροι του οποίου έχουν απολυμανθεί και έχουν σφραγιστεί γι' αυτόν τον σκοπό. Για την κοινότητα Δραγασιάς δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο χώρος που θα λειτουργήσει ως ιατρείο.

Η παρουσία των κατοίκων στο Ιατρείο και η διενέργεια των εξετάσεων θα γίνουν σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα και πρωτόκολλα, που έχουν τεθεί από τον ΕΟΔΥ και αυτός ήταν και ο λόγος της μικρής καθυστέρησης, αφού έπρεπε να βρεθούν στολές και υγειονομικό υλικό που θα ικανοποιούσε τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, σύμφωνα με τον κ. Ζευκλή.

Οι κάτοικοι θα ειδοποιούνται τηλεφωνικά και μόνο τότε θα προσέρχονται στο ιατρείο του χωριού, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που θα τους δοθούν. Υπενθυμίζεται ότι μετά το καθεστώς καραντίνας, οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να επισκεφτούν κάποιο γιατρό και ήταν κάτι που ζητούσαν εξ αρχής από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και του δήμου Βοΐου

ΔαμασκηνιάκαραντίναΚορονοϊόςγιατροί