Ελλάδα|26.03.2020 20:17

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ολόκληρη η κοινότητα Εχίνου της Ξάνθης

Newsroom

Σε καραντίνα βρίσκεται από χθες Τετάρτη (25/3) η κοινότητα Εχίνου της Ξάνθης καθώς στην περιοχή υπάρχουν 4 κρούσματα κορονοϊού, ενώ έχει σημειωθεί και ένας θάνατος. Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό κυρίως από την Γερμανία  και την Τουρκία δεκάδες Έλληνες.  

Ο δήμαρχος Μύκης, Χουσεΐν Ριτβάν Ντελή, σε συνέντευξή του στο OPEN TV αναφέρεται στο γεγονός της έντονης παρουσίας κρουσμάτων στην κοινότητα αλλά και της πρόληψης που λαμβάνεται δεδομένου ότι τίθενται σε καραντίνα στον Εχίνο, για να υπάρξει έλεγχος διασποράς του ιού. Σύμφωνα με τον ίδιο η επιστροφή κατοίκων από το εξωτερικό στην κοινότητα ωστόσο έχει δημιουργήσει αναστάτωση και ανησυχία.

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Πετρίδης, διευθυντής του κέντρου υγείας Εχίνου της Ξάνθης, εξηγεί πως ξέφυγε η κατάσταση στην κοινότητα με τον κορονοϊό με αποτέλεσμα να τεθεί σε καρντίνα. Ο κ. Πετρίδης προσπάθησε να κάνει ιχνηλάτηση προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο κρούσμα προκάλεσε την περαιτέρω μετάδοση του ιού, όπως εξηγεί., αλλά δεν τα κατάφερε.

Ξάνθημέτρα κορονοϊόςΚορονοϊός