Ελλάδα|11.12.2018 11:43

Δολοφονία φοιτήτριας: Σε άλλη φυλακή ο 19χρονος-ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό

Newsroom

«Σε σχέση με συμβάν στη φυλακή Αυλώνα γίνονται γνωστά τα ακόλουθα: 

Ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους.  

Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο  Κατάστημα Κράτησης. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στις φυλακές Αυλώνα

Σάλος προκλήθηκε από το βίντεο που αποκάλυψε το Open TV και δείχνει τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα.

Οπως αναμενόταν, η διεύθυνση των φυλακών Αυλώνα διέταξε ΕΔΕ για τα όσα έλαβαν χώρα και ζητάει να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται.

Στο οπτικοακουστικό υλικό εμφανίζεται ο κατηγορούμενος καθισμένος σε ένα κρεβάτι να δέχεται αρχικά λεκτική κι έπειτα σωματική επίθεση.

Τα ζητήματα που ερευνούν οι αρμόδιοι είναι το πώς παραβιάστηκε το κελί του, μιας και είχε τοποθετηθεί σε ξεχωριστό κελί μόνος του, πώς καταγράφηκε το βίντεο, μιας κι απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητών στο σωφρονιστικό ίδρυμα και γιατί δεν απέτρεψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που προφανώς κι απουσίαζαν, τον ξυλοδαρμό του 19χρονου.