Απαγόρευση κυκλοφορίας: 2.950 πρόστιμα σε τρία 24ωρα - 442.500 ευρώ σε πρόστιμα
Αλέξανδρος ΚαλαφάτηςΑκόμα 1.155 πρόστιμα ύψους 150 ευρώ επιβλήθηκαν χθες Τετάρτη από την Αστυνομία για άσκοπες μετακινήσεις.
Τα χθεσινά πρόστιμα αντιστοιχούν συνολικά σε 163.250 ευρώ και βεβαιώθηκαν ως εξής: 333 στην Αττική, 124 στη Θεσσαλονίκη, 106 στα Ιόνια Νησιά, 97 στην Κρήτη, 76 στην Πελοπόννησο, 73 στην Κεντρική Μακεδονία, 66 στην Ήπειρο, 65 στη Θεσσαλία, 50 στη Στερεά Ελλάδα, 49 στο Νότιο Αιγαίο, 48 στη Δυτική Ελλάδα, 47 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 15 στο Βόρειο Αιγαίο και 6 στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 2.950 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Το συνολικό ύψος των προστίμων αντιστοιχεί σε 442.500 ευρώ.
Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν χθες Τετάρτη 6 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 άτομα, ως ακολούθως: 2 στο Νότιο Αιγαίο, 1 στην Αττική, 1 στην Κεντρική Μακεδονία, 1 στην Ήπειρο και 1 στα Ιόνια Νησιά.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί για λειτουργία καταστημάτων σε όλη την επικράτεια 264 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 273 άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
- Με δάκρυα στα μάτια ο Βαρθολομαίος στην Τούμπα: «Το όνειρό τους είχε μια τραγική κατάληξη»
- Αποκάλυψη OPEN για «Βιολάντα»: Δεν έχουν εντοπιστεί ανιχνευτές αερίου - Άφαντη η μελέτη για το υπόγειο
- Δολοφονία Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: Σε διαθεσιμότητα οι πράκτορες που τον πυροβόλησαν
- Έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες - Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας