Ελλάδα|27.03.2020 11:33

Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η δημιουργία νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου στη Ραφήνα

Σοφία Σπίγγου

Με την «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας προχωρά πλέον η κατασκευή δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης Ραφήνας.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ ενέκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Καλλιτεχνούπολης στο οικοδομικό τετράγωνο 107Α, με αλλαγή χρήσης και καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης.

Συγκεκριμένα, με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επέρχεται αλλαγή χρήσης του εν λόγω οικοδομικού τετραγώνου από «εμπορικό κέντρο» σε «Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο», ενώ εγκρίνονται οι ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης.

Αν και στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο -περικλείεται από οδούς Καλλιτεχνών - Γ. Καζασόγλου - Καλομοίρη - πεζόδρομο (αδιάνοικτος ακόμη)- είχαν εγκριθεί πεζόδρομοι, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδική χαρά και εμπορικό κέντρο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου με αλλαγή χρήσης γης από χώρο για ανέγερση εμπορικού κέντρου σε χώρο για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Στην πρόταση αυτή οδηγήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο εξαιτίας της διαχρονικής αύξησης του πληθυσμού της Καλλιτεχνούπολης, αλλά και των αναγκών της εν λόγω περιοχής για χωροθέτηση νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου.

Συμβούλιο της ΕπικρατείαςνηπιαγωγείοΡαφήνα