Η Τουρκία αδειάζει τον Έβρο από τους πρόσφυγες - μετανάστες
Μαρία ΖαχαράκηΗ Τουρκία αδειάζει μετά από 1 μήνα το Παζάρκουλε στον Έβρο από τους πρόσφυγες και μετανάστες, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», την ώρα που χθες ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, επέμενε ότι «πρόσφυγες συνεχίζουν να πηγαίνουν στον Έβρο, δεν σταμάτησαν».
Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, η νομαρχία Αδριανούπολης έχει στείλει λεωφορεία στο Παζάρκουλε (απέναντι από τις Καστανιές), προκειμένου να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν καταλύσει εδώ κι ένα μήνα στα σύνορα με την Ελλάδα κατόπιν εντολής Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν σε ξενώνες σε διάφορες περιοχές και θα τεθούν σε καραντίνα.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες έφυγαν 1.000 άτομα με 15 λεωφορεία, αλλά παραμένουν ακόμη 3.000, οι οποίοι θα αποχωρήσουν σήμερα.
- Φρικιαστική γυναικοκτονία στην Ελβετία: 41χρονος αποκεφάλισε, τεμάχισε και πολτοποίησε τη σύζυγό του
- Ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει στη μουσική βιομηχανία - Η αποκάλυψη του Χρήστου Νικολόπουλου
- Βίντεο-σοκ από την Αττική Οδό: Η στιγμή που μηχανή παρασέρνει τροχονόμο για να ξεφύγει από μπλόκο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιλεκτικές απαντήσεις και «δικαίωμα της σιωπής» από τον Ξυλούρη στην Εξεταστική