Ελλάδα|27.03.2020 23:11

ΠΟΕΔΗΝ: Ξεφεύγουν περιστατικά και νοσηλεύνται σε κλινικές μαζί με άλλους ασθενείς

Newsroom

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει η ΠΟΕΔΗΝ για το ενδεχόμενο να νοσήσουν περισσότεροι υγειονομικοί υπάλληλοι από κορονοϊό και να υπάρξει πρόβλημα στο σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο της Καστοριάς νοσούν από κορονοϊό 12 υγειονομικοί υπάλληλοι, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται. Όπως αναφέρει «ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται λόγω έλλειψης υλικών και ειδικά μασκών». «Τώρα πια ξεφεύγουν περιστατικά και νοσηλεύνται σε κλινικές μαζί με άλλους ασθενείς, επειδή ο εργαστηριακός έλεγχος είναι πλημμελής. Οι συνάδελφοί τούς φροντίζουν, χωρίς να έχουν μάσκες».

Στη συνέχεια περιγράφεται περιστατικό στο Αττικό, όπου σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ασθενής που βρέθηκε θετικός στον ιό από τετράκλινο θάλαμο της Παθολογικής, ανέβηκε στην κλινική που νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού. Στον ασθενή είχε γίνει εξέταση πριν από επτά ημέρες, κατά την εισαγωγή του και είχε βρεθεί αρνητικός.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ίδιο συνέβη και με τον δότη οργάνων που κατέληξε στο Αττικό- εισήχθη στις 18/3 και νοσηλευόταν σε τετράκλινο θάλαμο της πνευμονολογικής.

Νοσοκομείο ΑττικόνΠΟΕΔΗΝΚορονοϊός