Ελλάδα|11.12.2018 14:07

Γονείς εναντίον Δήμου Θεσσαλονίκης για το 54ο Δημοτικό Σχολείο

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Για προχειρότητα και έλλειψη ενημέρωσης προς αυτούς κατηγορούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης οι γονείς των μαθητών του 54ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ολυμπιάδος και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων θα μπει λουκέτο, αφού εντοπίστηκαν προβλήματα στατικότητας.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και δικηγόρος στο επάγγελμα, Λίνα Χιονίδου, αν και οι γονείς ενημερώθηκαν από το δήμο από τα τέλη του Οκτωβρίου ότι το σχολικό κτίριο παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας, τα παιδιά για δύο μήνες συνέχιζαν να κάνουν μάθημα σε αυτό.

Η ίδια σημείωσε ακόμα ότι το ζήτημα είναι γνωστό από το… 2006, κάτι που πιστοποιούν περίοικοι – γονείς παλαιότερων μαθητών του σχολείου και μάλιστα πριν δώδεκα χρόνια είχε πραγματοποιηθεί και γιορτή αποχαιρετισμού, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Η κ. Χιονίδου σημειώνει ακόμα ότι η έκθεση της διεύθυνσης Αρχιτεκτονικών Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν κάνει λόγο για άμεσο κίνδυνο και ζητάει οι εργασίες να κρατήσουν όσο το δυνατό λιγότερο χρονικό διάστημα, ώστε οι μαθητές του σχολείου να επιστρέψουν γρήγορα στην καθημερινότητα.

«Ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα, για το τι ακριβώς συμβαίνει. Χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση, για να πάρουμε στα χέρια μας την έκθεση. Η τελευταία δεν κάνει λόγο για κίνδυνο, αλλά για τοιχοειδής ρωγμές και για μικρή καθίζηση. Ζητάει να γίνει έλεγχος από ανώτερο επίπεδο. Αφού υπάρχει κίνδυνος, γιατί αφήνουν τα παιδιά μας από τον Οκτώβριο να πηγαίνουν στο σχολείο; Δείχνει προχειρότητα η όλη αντιμετώπιση από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης», είπε η κ. Χιονίδου.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά εκεί»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, είπε στο ethnos.gr ότι εφόσον ο δήμος ενημερώθηκε για τα προβλήματα καθίζησης, ήταν αδύνατο να μην προχωρήσει στην εκκένωση του σχολείου.

Σημείωσε ακόμα ότι στο σχολείο θα μπει λουκέτο στις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν και θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος. Σε ό,τι αφορά τους 85 μαθητές, θα γίνει προσπάθεια, ώστε να μεταφερθούν όλοι σε ένα σχολικό συγκρότημα.

«Η έκθεση δε μιλάει για ανάγκη άμεσης κατεδάφισης, αλλά από τη στιγμή που εντοπίστηκε πρόβλημα, δεν μπορούσαμε να πάρουμε το βάρος και να αφήσουμε τα παιδιά εκεί. Δε θέλαμε να σπείρουμε τον πανικό. Υπάρχει προγραμματισμός και θα εξετάσουμε τα πάντα», είπε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Θεσσαλονίκη 54ο Δημοτικό Σχολείο Μπαρμπουνάκης