Ιωάννινα: Στα «μαλακά» οι οπλίτες που κακοποίησαν σκύλο και τράβηξαν βίντεο
NewsroomΣτο Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων εκδικάστηκε η υπόθεση της κακοποίησης σκύλου από οπλίτες σε στρατιωτικό φυλάκιο της Κόνιτσας στα τέλη του 2017.
Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρά το γεγονός ότι εξέφρασαν την «ειλικρινή τους μεταμέλεια» για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι δύο οπλίτες τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ με αναστολή, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος με ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.
Στη δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή το Φιλοζωικό Σωματείο της Ηγουμενίτσας.
Οι τρεις στρατιώτες είχαν απολυθεί όταν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο, ωστόσο για έξι μήνες μετά την απόλυσή τους διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία και έτσι η δικογραφία είχε σχηματιστεί από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!