Ιωάννινα: Στα «μαλακά» οι οπλίτες που κακοποίησαν σκύλο και τράβηξαν βίντεο
NewsroomΣτο Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων εκδικάστηκε η υπόθεση της κακοποίησης σκύλου από οπλίτες σε στρατιωτικό φυλάκιο της Κόνιτσας στα τέλη του 2017.
Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρά το γεγονός ότι εξέφρασαν την «ειλικρινή τους μεταμέλεια» για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι δύο οπλίτες τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ με αναστολή, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος με ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.
Στη δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή το Φιλοζωικό Σωματείο της Ηγουμενίτσας.
Οι τρεις στρατιώτες είχαν απολυθεί όταν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο, ωστόσο για έξι μήνες μετά την απόλυσή τους διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία και έτσι η δικογραφία είχε σχηματιστεί από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.
- «Μπορούμε να δούμε το Φεγγάρι»: Πιο κοντά στη Σελήνη από τη Γη τα μέλη της αποστολής Artemis II
- «Σ' έφτιαξα, αλλά μου χρωστάς γιατί έκανα τον κόσμο τούμπα»: Ο σοκαριστικός διάλογος Σκρέκα με τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη μετά από ανάρτηση για την υπόθεση revenge porn
- Ανείπωτη τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι στη μέση του δρόμου - Νεκρή η μητέρα, τραυματίστηκαν τα παιδιά της