Ελλάδα|30.03.2020 19:51

Λουκέτο για 30 μέρες στην «Πτολεμαΐδα 5» λόγω κορονοϊού

Newsroom

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους. Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Εορδαίας Τάσος Τσιφλίδης είχε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα αφού στο εργοτάξιο δούλευαν περίπου 1.000 άτομα και υπήρχε συνωστισμός στους χώρους εργασίας αλλά και κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων.

«Απευθύνθηκα στον Εισαγγελέα Κοζάνης και ζήτησα παρέμβαση. Ό,τι μέσα είχα τα είχα εξαντλήσει όλα για αυτό και ζήτησα παρέμβαση Εισαγγελέα. Η μονάδα θα πρέπει να πάει στο καθεστώς των 800 ευρώ για να σταματήσει», τόνισε ο κ. Τσιλφίδης.

Την αγωνία τους για την υγεία των 1.000 εργαζομένων είχε εκφράσει πρόσφατα κι όλες οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου δυτικής Μακεδονίας που είχε ζητήσει την αναστολή των εργασιών τουλάχιστον για 15 μέρες.

Ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς δήλωσε μάλιστα πως ήταν αποφασισμένος να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων αν κάποιος δεν έπαιρνε την απόφαση να αναστείλει τις εργασίες κατασκευής της νέας μονάδας της ΔΕΗ «Πτολεμαίδα 5».

λιγνιτικές μονάδεςΠτολεμαΐδαλιγνίτης