Ελλάδα|31.03.2020 13:03

Δωρεά της οικογένειας Χατζηγάκη στο νοσοκομείο Τρικάλων

Newsroom

Το τηλεφώνημα ενός φίλου του, νοσηλευτή στο νοσοκομείο Τρικάλων, που του έλεγε ότι το προσωπικό βάζει γάζες γύρω από το κεφάλι του, γιατί δεν υπάρχουν μάσκες, συγκίνησε και κινητοποίησε τον νεαρό οικονομολόγο, πολιτευτή της Ν.Δ. και γιο του επί σειρά ετών υπουργού, Σωτήρη Χατζηγάκη, Μικέλη.

Επικοινώνησε με την διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων και ζήτησε να προσφέρει χρήματα για την αγορά ιατρικού υλικού, αλλά τον ενημέρωσαν πως δεν χρειάζονταν χρήματα, παρά τα ίδια τα υλικά.
"Απευθύνθηκα σε γνωστούς και φίλους στη Θεσσαλία και κατάφερα με μεγάλη δυσκολία να συγκεντρώσω 20.000 γάντια και 1.000 μάσκες, τις οποίες δωρίσαμε με την σύζυγό μου στο νοσοκομείο. Είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι δίνουν τιτάνιο αγώνα αυτές τις μέρες", λέει ο Μικέλης Χατζηγάκης στο ethnos.gr

H είδηση έγινε γνωστή στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία την κοινοποίησαν και αμέσως έγινε γνωστό πως στα Τρίκαλα περισσεύει η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά. Ταξιτζήδες μεταφέρουν δωρεάν φάρμακα σε ηλικιωμένους, καταστηματάρχες δίνουν είδη πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες, ενώ ο δήμος προσφέρει ηλεκτρονικά ψυχαγωγία και διασκέδαση. "Είναι ευλογία που η κρίση αυτή κινητοποιεί ένστικτα κοινωνικής προσφοράς. Το ελάχιστο που μπορεί ο καθένας αν προσφέρει, θα βγούμε πιο γρήγορα και πιο δυνατοί, αφού φυσικά ακολουθήσουμε την οδηγία και μείνουμε σπίτι", μας είπε ο κ. Χατζηγάκης.

νοσοκομείο ΤρικάλωνδωρεάΜικέλης Χατζηγάκης