Ελλάδα|31.03.2020 21:18

Λαβή δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο πολίτη - Τι απαντά στο ethnos.gr

Αλέξανδρος Καλαφάτης

«Ο ηλικιωμένος μου επιτέθηκε. Μου έβγαλε τη μάσκα που φορούσα για την προστασία μου και με έφτυσε».

Αυτό ισχυρίστηκε στην αναφορά που έκανε στην υπηρεσία του, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο άντρας της Δημοτικής Αστυνομίας, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να κάνει κεφαλοκλείδωμα σε ηλικιωμένο πολίτη, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, Βασίλης Κορομάντζος, δηλώνει στο ethnos.gr ότι «από την πρώτη στιγμή βρήκαμε τον υπάλληλο που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο βίντεο. Έδωσε την αναφορά του και του κάναμε συστάσεις. Από εκεί και πέρα θα δούμε εάν θα χρειαστεί να κινηθεί κάποια άλλη διαδικασία. Να τονίσω ότι δεν δικαιολογείται η συμπεριφορά του. Επίσης, δώσαμε εντολές σε όλους τους άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας για αυτοσυγκράτηση στους ελέγχους. Θα ήθελα, πάντως, να προσθέσω ότι οι άντρες και οι γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ελέγχων και μάλιστα δουλεύοντας κάτω από δύσκολες συνθήκες για πάρα πολλές ώρες. Αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στην πλατεία Συντάγματος. Οι δημοτικοί αστυνόμοι βρήκαν τον ηλικιωμένο, που κατέβηκε από το τρόλεϊ, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όταν ξεκίνησαν να γράφουν το πρόστιμο, εκείνος αντέδρασε. Αρνητική εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του δημοτικού αστυνομικού, ο οποίος άρπαξε με κεφαλοκλείδωμα τον ηλικιωμένο για να τον ακινητοποιήσει.

 

απαγόρευση κυκλοφορίαςαστυνομίαΚορονοϊόςηλικιωμένος