Ελλάδα|01.04.2020 16:46

Εκλεισε λόγω κορονοϊού μεγάλη επιχείρηση στην Αρτα

Μαρία Ριτζαλέου

Έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Άρτα, καθώς ο αριθμός τους έφτασε στα 7 και το θέμα προβληματίσει ιδιαίτερα τις υγειονομικές αρχές.

Από τις 31 Μαρτίου μεγάλη επιχείρηση του νομού προχώρησε σε πλήρη αναστολή της λειτουργίας της για όσο χρόνο απαιτηθεί κατόπιν υποδείξεων του ΕΟΔΥ. Στην επιχείρηση είχε ανασταλεί από το περασμένο Σάββατο η γραμμή παραγωγής, όπου διαγνώστηκε κρούσμα κορονοϊού σε 63χρονη εργαζόμενη και στη συνέχεια θετικός βρέθηκε ο γιος της και μία ακόμη εργαζόμενη.

Στο σύνολο των εγκαταστάσεων της επιχείρησης έγινε απολύμανση, και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας έχει απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ προκειμένου να αποσταλεί κλιμάκιο στην περιοχή για να δοθούν οδηγίες και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα και δείγματα από τους εργαζόμενους. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο δήμαρχος Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης, που επισκέφτηκε το πρωί διάφορα σημεία της πόλης,  ανέφερε σε ανάρτησή του πως τα 7 κρούσματα - όλα παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, καθώς έχουν ελαφρά συμπτώματα- είναι ήδη αρκετά και κάλεσε τους συμπολίτες του να συμμορφωθούν και να μείνουν στα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης

"Ήδη στην πόλη μας, έχουμε 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Δεν είναι αρκετό αυτό το νούμερο για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους υπόλοιπους που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν;
Στις επιχειρήσεις που δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των πελατών τους;
Σε εκείνους που ψάχνουν να βρουν πως θα ξεγελάσουν τα μέτρα;
Αν η πόλη μας μπει σε καραντίνα ή αν τα μέτρα σε πανελλαδικό επίπεδο επεκταθούν πέρα από τον ορίζοντα του Απριλίου τι θα έχει περισσότερη σημασία; Η βόλτα μας και η βολή μας;
Ο καθένας με τις πράξεις του δίνει την απάντηση. Αλλά η “απάντησή του” μας επηρεάζει όλους. 7 κρούσματα είναι αρκετά…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την γενικότερη εικόνα στην Ήπειρο, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή, νοσηλεύονται δύο άτομα στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα. Επιπλέον άλλοι τρεις ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό νοσηλεύονται στην Μονάδα Λοιμωδών. Πρόκειται για έναν γιατρό του νοσοκομείου Πρέβεζας, ο οποίος είχε ταξιδέψει για σκι στο Μπάνσκο της Βολυγαρίας, έναν 62χρονο που διατηρεί σπίτι στους Ευρωπούλους Κέρκυρας και επέστρεψε εκεί από το Βέλγιο μαζί με την σύζυγό του και έναν ηλικιωμένο από την Πρέβεζα που διακομίστηκε μετά από διάγνωση ιδιώτη γιατρού. Όλοι είναι σε σταθερή κατάσταση. Στο camping του Δρέπανου εξακολουθούν να παραμένουν σε απομόνωση 15 πολίτες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι και βρίσκονταν για δουλειές στην Ήπειρο όταν έγινε η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Γι΄αυτούς συνεχίζονται οι διαδικασίες για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ενώ όλοι παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Χρήστος Τσιρογιάννηςνοσοκομείο ΙωαννίνωνΆρταΚορονοϊός