Ελλάδα|03.04.2020 17:23

Πατούλης: Πάνω από 21.000 κλήσεις για φαινόμενα αισχροκέρδειας

Newsroom

Για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην εκπομπή του Open TV "Μεσημέρι Yes". «Αν δεν συνετιστούν κάποιοι θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα» τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο νέο υγειονομικό φορτίο με 1,2 εκατ. μάσκες που έφτασε το βράδυ της Πέμπτης από την Κίνα στην Ελλάδα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για περιπτώσεις αισχροκέρδειας είπε πως θα επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

«Ότι και αν κάνει η κυβέρνηση και όσα μέτρα και αν πάρουν τα όργανα της τάξεως η καλύτερη αστυνόμευση είναι η ίδια μας η συνείδηση. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι σαν χώρα πλέον μέσα σε ελάχιστες μέρες έχουμε πάρει άριστα και έχει σβηστεί η προηγούμενη δεκαετία κατά την οποία ήμασταν δαχτυλοδεικτούμενοι. Πλέον βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάσουμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την προληπτική μας προσπάθεια για να βγούμε από αυτή τη μάχη έχοντας τα λιγότερα πράγματα» επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Αν δεν συνετιστούν κάποιοι θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα

«Είναι σαφές ότι οι περισσότεροι έχουν δείξει μία ωριμότητα. Ωστόσο δεν φτάνει αυτό και πρέπει να είμαστε στην καθολικότητα. Αυτοί που δεν έχουν συνετιστεί θα πρέπει να αντιληφθούν ότι θα είναι η αιτία για πιο σκληρά μέτρα» συνέχισε. 

«Θέλω να εξάρω την ετοιμότητα των σωμάτων ασφαλείας, του υγειονομικού τομέα της χώρας. Η Περιφέρεια έκανε και θα κάνει ότι μπορεί για αυτούς τους ανθρώπους. Χθες παραλάβαμε από την Κίνα νέο πακέτο υγειονομικής βοήθειας (1,2 εκατ. μάσκες)» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης. «Η συμβουλή που μου έδωσαν οι Κινέζοι ήταν η "πρόληψη"» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην αισχροκέρδεια είπε πως «έχουμε εντοπίσει πολλές περιπτώσεις. Τα πρόστιμα θα είναι βαριά, ενώ οι υπάλληλοι της Περιφέρειας μαζί με εκείνους του υπουργείου Ανάπτυξης και των σωμάτων ασφαλείας κάνουν εξαιρετική δουλειά. Όποιος αισχροκερδεί είναι απέναντι στην εθνική μας προσπάθεια. Το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών (1110) αυτό το διάστημα έχει πράξει τα δέοντα και για τους ανθρώπους που είχαν ζητήματα και με τον κορονοϊό αλλά και την αισχροκέρδεια. Μάλιστα έχουν γίνει πάνω από 21.000 κλήσεις που αφορούν περιπτώσεις αισχροκέρδειας».

Κορονοϊόςιατρικές μάσκεςαναπνευστήρεςΓιώργος Πατούλης