Ελλάδα|03.04.2020 19:11

Τσιόδρας: Χαμογελάω αλλά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος - Να μην εφυσυχάζουμε

Newsroom

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας εμφανίστηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως «από εμάς εξαρτάται αν θα πρέπει να εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα. Ωστόσο έτσι όπως πάμε, επαναξιολογούμε την κατάσταση κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα και προχωράμε ανάλογα. Πρέπει να πω ότι είμαι χαρούμενος αλλά ας το κρατήσω μέσα μου προς το παρόν. Έχω συγκρατημένη αισιοδοξία και νομίζω ότι σιγά σιγά είμαστε χαρούμενοι. Μπορεί όμως να φτάσουμε και στο άλλο άκρο» 

«Βλέπω την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας με μία συγκρατημένη αισιοδοξία. Εάν προσέξει κανείς ακόμα και τα νούμερα των εργαστηριακών ελέγχων τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τα θετικά αποτελέσματα θα δει κάποια μικρά αισιόδοξα μηνύματα. Αυτά δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό, ωστόσο πρέπει να επιβεβαιώσουν μέσα μας ότι αυτό που κάνουμε δουλεύει, ότι υπάρχει μια βραδεία αύξηση και ενδεχομένως εάν συνεχίσουμε με αυτή τη στρατηγική να έχουμε μείωση των κρουσμάτων. Αυτό όμως εξαρτάται από εμάς» συμπλήρωσε.

ΚορονοϊόςΣωτήρης Τσιόδρας