Ελλάδα|03.04.2020 20:26

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Φωτογραφικό ...challenge με εικόνες της Αθήνας

Μαρία Λιλιοπούλου

Στη δημιουργία ενός διαφορετικού ψηφιακού άλμπουμ της Αθήνας μέσω του Instagram προσκαλεί το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τους πολίτες καλώντας τους να βάλουν τις ψηφίδες για ένα ταξίδι που μπορούμε όλοι να κάνουμε από το σπίτι. Ετσι, από την Παρασκευή (3/4) ο ΔΑΑ – οι πίστες του οποίου δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν τόσο έρημες - καλεί στην «Πρόκληση με Θέα», με στόχο οι Αθηναίοι να «απογειώσουν» όλοι μαζί από το σπίτι, την πόλη τους, τις αγαπημένες τους γωνιές και γειτονιές της πρωτεύουσας, στις οποίες θέλουν να περπατήσουν ξανά μετά το τέλος αυτής της περιπέτειας του κορονοϊού

«Ως πύλη της πόλης μας, θέλουμε -πιο πολύ από ποτέ- να γεμίσουμε το Instagram με ακόμη περισσότερη Αθήνα και να φτιάξουμε το ψηφιακό κολάζ της πόλης» εξηγούν οι άνθρωποι του Αεροδρομίου. Στην πρόκληση αυτή θα προσκληθούν σε επόμενο στάδιο διεθνή αεροδρόμια και αστικά κέντρα από όλον τον κόσμο με στόχο τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού δικτύου «σύνδεσης» μεταξύ αεροδρομίων – πόλεων.

Τα βήματα συμμετοχής είναι απλά, ενώ η πρόκληση ξεκινά απόψε με την ανάρτηση δύο φωτογραφιών:

  • Μίας φωτογραφίας τωρινής, με τη θέα της πόλης από το δικό μας παράθυρο, μπαλκόνι ή ταράτσα και
  • Μίας παλαιότερης, με την αγαπημένη μας γωνιά της πόλης ή της Αττικής ευρύτερα που θέλουμε να επισκεφτούμε ξανά, αμέσως μόλις αφήσουμε πίσω μας αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής μας, υγιείς, ασφαλείς και έτοιμοι για νέες εμπειρίες
  • Με τα hashtags του challenge, #mycityview και #mycityviewathens, και κάνοντας tag το αεροδρόμιο της Αθήνας @athairport, οι φωτογραφίες με τη θέα της ημέρας, αλλά και οι παλαιότερες αγαπημένες φωτογραφίες από την πόλη και την Αττική, θα «επιβιβαστούν» στο @athairport, για ένα ταξίδι που θα μας φέρει πιο κοντά!

Οι συμμετέχοντες μπορούν να βάλουν στις φωτογραφίες τους το επίσημο gif του #myctiyview - το οποίο θα βρουν στο Instagram, αναζητώντας το με το όνομα της ενέργειας. Κάθε εβδομάδα το Αεροδρόμιο θα μπορεί να ανεβάζει στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες ενός χρήστη με αναφορά στο λογαριασμό του.

Οι φωτογραφίες των χρηστών θα αποτελέσουν ένα εικονικό ψηφιακό άλμπουμ της πόλης «από μέσα προς τα έξω», όπως το βλέπουν δηλαδή οι κάτοικοί της τώρα αλλά και με τις αγαπημένες τους αθηναικές γειτονιές – σημεία που θα επισκεφτούν και πάλι μετά το τέλος της πανδημίας. Στόχος είναι, μετά την Αθήνα, το «ταξίδι» να συνεχιστεί σε διεθνή αεροδρόμια και μεγάλες πόλεις του κόσμου,  για τη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου ψηφιακού κολάζ και ενός άλλου  «δικτύου» σύνδεσης, τώρα που η αεροπορική διασύνδεση δεν είναι εφικτή. Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένας «παγκόσμιος χάρτης» των μεγάλων αστικών κέντρων του πλανήτη μέσα από τη ματιά των κατοίκων, οι οποίοι επί του παρόντος «μένουν σπίτι».

Ο λογαριασμός του ΔΑΑ στο στο Instagram είναι @athairport.

instagramαεροδρόμιο Ελευθέριος ΒενιζέλοςChallengeΚορονοϊός