Απαγόρευση κυκλοφορίας: Συνεχίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις - 1.773 παραβάσεις
NewsroomΣχεδόν τις 2.000 έφτασαν, χθες Παρασκευή, οι παραβάσεις του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ σε 1.773 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 150 ευρώ ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα.
- 669 στην Αττική,
- 219 στη Θεσσαλονίκη,
- 145 στην Κεντρική Μακεδονία,
- 117 στα Ιόνια Νησιά,
- 109 στη Δυτική Ελλάδα,
- 98 στην Κρήτη,
- 83 στην Πελοπόννησο,
- 74 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
- 61 στο Νότιο Αιγαίο,
- 59 στη Θεσσαλία,
- 51 στη Στερεά Ελλάδα,
- 43 στην Ήπειρο,
- 36 στο Βόρειο Αιγαίο και
- 9 στη Δυτική Μακεδονία.
Από την έναρξη του μέτρου, την Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 19.131 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.
Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.
Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 347 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 342 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
- Θρήνος για την Ελληνίδα αεροσυνοδό που επέβαινε στο μοιραίο Falcon 50 - Σε «ουδέτερη χώρα» θα σταλεί το μαύρο κουτί
- Καταρρακτώδης βροχή στην Αθήνα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» λόγω κακοκαιρίας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα οι πρώτες 50 μαζικές διαγραφές αγροτεμαχίων στο Ε9 - Εξετάζονται συνολικά 3.000 περιπτώσεις ιδιοκτητών
- Χριστούγεννα χωρίς στρες: Πώς να επιβιώσετε μέσα στη φρενίτιδα των γιορτών