Ελλάδα|12.12.2018 12:07

Θεσσαλονίκη: 43 συλλήψεις πέριξ του ΑΠΘ για ναρκωτικά

Μαρία Ριτζαλέου

Συνολικά 43 άτομα συνελήφθησαν κατά την ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποίησε η Αστυνομία το προηγούμενο 24ωρο σε χώρους του ΑΠΘ και άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξαρθρώσει «πολυπλόκαμο κύκλωμα» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην πανεπιστημιούπολη και στις γύρω περιοχές (πλατεία Ροτόντας και πλατεία Ναυαρίνου).

Οι 34 από τους συλληφθέντες είναι αλλοδαποί και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ φέρονται και ως ηγετικά στελέχη της. Κατά την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 αστυνομικοί, κατασχέθηκαν πάνω από 17 κιλά χασίς, 3.5 κιλά χασίς σε σοκολάτα, ένα πιστόλι, ένα περίστορφο, πάνω από 14.000 ευρώ, μαχαίρια, ζυγαριές ακριβείας, αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα. 

Ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζησιμόπουλος, δήλωσε στις σχετικές ανακοινώσεις ότι οι κατηγορούμενοι έφερναν χασίς από την Αλβανία, το έκρυβαν σε χώρους εντός και γύρω από το ΑΠΘ και, χρησιμοποιώντας εξαρτημένους ως «βαποράκια», το πουλούσαν σε φοιτητές και άλλους. 

Και οι 43 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα. 

ΑΠΘΘεσσαλονίκησυλλήψειςναρκωτικά