Ελλάδα|05.04.2020 18:45

Προβλήματα στην Εύβοια από την κακοκαίρια που σάρωσε Κύμη, Μαντούδι και Αλιβέρι

Newsroom

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Εύβοια η κακοκαιρία που χτύπησε με σφοδρότητα το πρωί της Κυριακής 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με το evima.gr τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στους Δήμους Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Κύμης και Αλιβερίου.

Στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε η κυκλοφορία προς την Ιερά Μονή Γαλατάκη ενώ έπεσε και μία κολόνα του ΟΤΕ. Επίσης εκκενώθηκαν 10 κατοικίες στον οικισμό Πύλη και όλος ο Δήμος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στον δρόμο Κύμης - Αλιβερίου. Λόγω κατολισθήσεων στο ύψος του Στομίου ο δρόμος έκλεισε. Επίσης πλημμύρισε το ποτάμι Μανικιάτης και στις εκβολές του πλημμύρισαν περιοχές στο Στόμιο και στον Άγιο Γεώργιο. 

Στη Μουρτερή έχουν πλημμυρίσει σπίτια και στο χωριό Πυργί χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ζευγαριού ηλικιωμένων.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στο χωριό Πλατάνα από την υπερχείλιση του ρέματος Μέλας, ενώ ο δρόμος προς την Κορασίδα Αχλαδερής καταστράφηκε τελείως και η περιοχή αποκόπηκε.

Στο Αλιβέρι πλημμύρισε το οδόστρωμα του δρόμου προς την Κύμη στο ύψος της περιοχής Μάνα. Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης σε Κάρυστο, Ιστιαία και Ερέτρια.

ΚύμηκακοκαιρίαΕύβοια