Ελλάδα|10.04.2020 10:45

Η Σκιάθος μετρά τις πληγές της από τη θεομηνία

Newsroom

Το περασμένο σαββατοκύριακο (4 και 5 Απριλίου) η Σκιάθος δέχτηκε ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρούς ανέμους και δυνατή νεροποντή. Σπίτια πλημμύρισαν, άνθρωποι κινδύνευσαν, χείμαρροι υπερχείλισαν και το οδικό δίκτυο υπέστη σοβαρές ζημιές. Δρόμοι ξηλώθηκαν και στο βόρειο τμήμα οι κατολισθήσεις απέκοψαν αρκετά σημεία.

Ασέληνος (Δήμος Σκιάθου)

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ζήτησε να κηρυχθεί το νησί του Παπαδιαμάντη σε κατάσταση έκτασης ανάγκης και η δημοτική αρχή καλεί τους πολίτες να υποβάλλουν το αίτημά τους για αποζημιώσεις, είτε τηλεφωνικά καλώντας στο 2427350140, είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: protokolo@n-skiathos.gr, αποστέλλοντας και το σχετικό υλικό. Μπορούν επίσης να κάνουν χρήση της εφαρμογής "Δημότης Σκιάθου" που είναι διαθέσιμη σε Android και IOS.

Σκιάθος (Δήμος Σκιάθου)

Επιπλέον, η δημοτική αρχή έχει διεκδικήσει έκτακτη επιχορήγηση για να αντιμετωπίσει με έργα, τα πλημμυρικά φαινόμενα που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούν τους πολίτες, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωής τους και προκαλώντας καταστροφές στις περιουσίες τους.

αντιπλημμυρικά έργαΣκιάθος