Ελλάδα|10.04.2020 16:56

Συνταγματάρχης Ενόπλων Δυνάμεων: Απαραίτητα τα μέτρα κατά του κορονοϊού στον στρατό

Newsroom

«Ο στρατός και οι Ένοπλες Δυνάμεις τρέχουν να προλάβουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Σε παραγωγικές μονάδες, σε μονάδες του Έβρου και της Ξάνθης όπου ο πληθυσμός είναι πολύς δεν τηρήθηκαν οι κατευθύνσεις της πολιτείας και του επιτελείου για το προσωπικό που πρέπει να είναι στρατωνισμένο. Σε πολλές μονάδες και ειδικά στα κέντρα εκπαίδευσης που μαζεύτηκαν οι νεοσύλλεκτοι ή μετακινήθηκαν όπου το επέτρεπαν οι συνθήκες μπορεί ενδεχομένως να μετέφεραν τον κορονοϊό. Το αποτέλεσμα ήταν να επεκταθεί και να διασπαρεί ο ιός». 

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Open TV, ο συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα λόγω του κορονοϊού.

«Να μην κρύβουμε κάτω από το χαλί τέτοια προβλήματα που έχουν επέκταση και στην κοινωνία. Όταν πριν λίγες μέρες ανακοινώσαμε ότι υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στο ΓΕΑ, θα έπρεπε να το κρύψουμε; Στο 700 στρατιωτικό εργοστάσιο όταν χειροκροτήσαμε το προσωπικό που παράγει αντισηπτικά και μάσκες, διερωτηθήκαμε σε ποιες συνθήκες εργασίας εργάζονται; Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δεύτερο ζευγάρι γάντια» καταλήγει ο κ. Τσουκαράκης.

Κορονοϊόςστρατόςμέτρα κορονοϊός