Ελλάδα|11.04.2020 17:05

Δήμαρχος Τήλου: Τηλεφωνούμε κάθε μέρα στο Λιμεναρχείο για να μάθουμε πόσοι ήρθαν

Newsroom

Έκκληση να απαγορευτεί η είσοδος στα νησιά έκανε για άλλη μια φορά η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Αλιφέρη Καμμά. «Όλο αυτό το διάστημα που ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, έχει παρατηρηθεί, όχι μόνο στην Τήλο, αλλά σε όλα τα νησιά μία αυξητική τάση μετακίνησης κατοίκων. Εκτός από τους φοιτητές που γύρισαν, και άλλοι άνθρωποι που έχουν σπίτι στην Τήλο ξεκίνησαν να έρχονται στο νησί», δήλωσε για άλλη μία φορά η κυρία Καμμά.

«Δυστυχώς, επειδή είμαστε μία πολύ μικρή κοινωνία, δύο σούπερ μάρκετ, ένα φαρμακείο, ένας φούρνος αναγκαστικά όλοι περνάμε από εκεί. Δεν θα υπήρχε πρόβλημα εάν έμεναν 14 μέρες κλεισμένοι στο σπίτι τους, δεν θα υπήρχε πρόβλημα εάν το σύστημα υγείας εδώ πέρα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα περιστατικά». 

Τις τελευταίες μέρες, όπως εξήγησε η ίδια, έχει παρατηρηθεί μία μεγάλη μείωση επισκεπτών στο νησί. «Αυτό όμως δεν μας καθησυχάζει. Και αυτό γιατί η πόρτα των νησιών μας παραμένει πολύ επικίνδυνα ανοιχτή στον κορονοϊό».

Όπως εξηγεί η ίδια πάρα πολλοί μόνιμοι κάτοικοι επιστρέφουν στο νησί. Και δεν έχει επιβληθεί η 14ημερη καραντίνα που ζήτησαν όλα τα δημοτικά συμβούλια των νησιών. 

«Έχουμε καταντήσει όλοι οι δήμαρχοι να παίρνουμε κάθε μέρα τηλέφωνο στο Λιμεναρχείο και να ρωτούμε πόσοι έφυγαν και πόσοι επέστρεψαν με το καράβι. Εκεί καταναλώνουμε όλοι την ενέργειά μας». 

Όπως είπε, μιλώντας στον Ant1 η κυρία Καμμά η υγειονομική περίθαλψη στα μικρά νησιά είναι ανύπαρκτη. Υπάρχει ένας αγροτικός γιατρός και ένα ιατρείο με δύο φιάλες οξυγόνου. «Πρέπει να δοθεί μέριμνα στα μικρά νησιά. Αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο η Τήλος, είναι πάνω από 30 μικρά νησιά που το ζητάνε αυτό, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία είναι στο πλευρό μας. Κλείστε τα νησιά» κατέληξε η δήμαρχος Τήλου.

Μαρία ΑλιφέρηΚορονοϊόςΤήλος