Ελλάδα|11.04.2020 23:51

Δήμος Πέλλας: Ανοιχτή γραμμή για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα

Newsroom

Πέντε τηλεφωνικές γραμμές, επτά μέρες τη βδομάδα «άνοιξε» από την Πέμπτη 19 Μαρτίου ο δήμος Πέλλας για όσους δημότες του έχουν ανάγκη. «Είμαστε ανοιχτοί να βοηθήσουμε όποιον συνδημότη μας έχει πρόβλημα, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο που ισχύουν περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας.

Γι’ αυτόν το λόγο δημιουργήσαμε ως δήμος τηλεφωνικό κέντρο προκειμένου να σταθούμε δίπλα σε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες» δήλωσε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας  (ΔΗΚΕΠΑΠ)  Θανάσης Επιτροπάκης.

Ο τελευταίος πρόσθεσε ότι ουδέποτε ζήτησε βοήθεια από τις υπηρεσίες του δήμου ο Αντριατίκ Σαντίκια ο οποίος έκανε δημόσια έκκληση για βοήθεια. «Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε όλους όσους χρειάζονται την στήριξή μας» και προέτρεψε όποιον πολίτη έχει πρόβλημα να τηλεφωνήσει στο 2382084382.

Πως λειτουργεί το πρόγραμμα στο δήμο Πέλλας 

«Το πρόγραμμα που «τρέχει» στο δήμο Πέλλας ονομάζεται «#Βοήθεια για να μείνετε στο Σπίτι Δήμος και Δημότες Μαζί#. Μένουμε σπίτι και για ό,τι χρειαστούμε τηλεφωνούμε στο 2382084382».

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο δήμος Πέλλας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού και υποστηρίζει τις ανάγκες όσων συνδημοτών δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν, λειτουργώντας τηλεφωνικό κέντρο πέντε γραμμών για την άμεση εξυπηρέτησή τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν από το σπίτι τους, ιδίως πολίτες άπορους και οικονομικά αδύνατους, όσους χρειάζονται φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης ή απαιτείται να διεκπεραιώσουν διοικητικές υποθέσεις (παραλαβή αιτήσεων, παράδοση πιστοποιητικών κτλ).

Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί όλη την εβδομάδα από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 20:00.

βοήθεια στο σπίτιΔήμος Πέλλαςαπαγόρευση κυκλοφορίας