Άγιο Όρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες
NewsroomΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η χερσόνησος του 'Αθω με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επικεφαλής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, η απόφαση ισχύει από σήμερα και για έξι μήνες.
Παράλληλα αναμένονται οι λοιπές διαδικασίες εγκρίσεων έργων, τεχνικών δελτίων και εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών.
Σημειώνεται ότι το Άγιο Όρος επλήγη ιδιαίτερα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και την κακοκαιρία που προκάλεσαν ζημιές στο οδικό δίκτυο και κατολισθήσεις.
Είναι κατεστραμμένος σε τρία σημεία ο κεντρικός δρόμος της Αθωνικής Πολιτείας, ο οποίος συνδέει το λιμάνι της, Δάφνη, με την πρωτεύουσα, Καρυές. Μάλιστα, για ένα από αυτά τα σημεία απαιτείται καινούργια χάραξη, κάτι που σημαίνει ότι ο κεντρικός δρόμος δε θα είναι έτοιμος πριν περάσουν πέντε - έξι μήνες. Επίσης, πολλές είναι οι καταστροφές και στους δευτερεύοντες δρόμους του οδικού δικτύου, οι οποίοι είναι όλοι χωματόδρομοι.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο