Ιστορία|13.05.2021 19:23

Σαν σήμερα 15 Μαΐου: O Μίκυ Μάους έχει την πρώτη του επαφή με το κοινό

Newsroom

15 Μαΐου και ο Mickey Mouse  (Μίκυ Μάους) γνωρίζεται με το αμερικανικό κοινό. Η μικρού μήκους ταινία «Plane Crazy» κυκλοφορεί σε σκηνοθεσία Walt Disney με πρωταγωνιστή ένα συμπαθητικό ποντίκι που έμελλε στα επόμενα χρόνια να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο, τον Μίκυ Μάους. Η «Plane Crazy» ήταν βουβή ταινία και προβλήθηκε δοκιμαστικά στο κινηματογραφικό κοινό μια μέρα σαν σήμερα, όμως απέτυχε να βρει διανομέα! Την ίδια χρονιά η Disney κυκλοφόρησε το πρώτο φιλμάκι της με ήχο, το «Steamboat Willie», που έκανε μεγάλη επιτυχία. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα και η ταινία «Plane Crazy» κυκλοφόρησε με ήχο.

Διαβάστε επίσης: Χαμένο φιλμ της Disney βρέθηκε στην Ιαπωνία

Η καριέρα του Μίκυ Μάους αρχίζει να εκτοξεύεται. Ο Μίκυ Μάους είναι ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε το 1928 από την The Walt Disney Company, η οποία τον χρησιμοποίησε και ως μασκότ της εταιρίας. Ένα  ποντίκι με ανθρώπινη μορφή που συνήθως φορά κόκκινο σορτ, μεγάλα κίτρινα παπούτσια και λευκά γάντια, ο Μίκυ είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους φανταστικούς χαρακτήρες στον κόσμο. Δέκα από τις ταινίες κινουμένων σχεδίων του Μίκυ προτάθηκαν για Όσκαρ και μία η «Lend a Paw», κέρδισε το χρυσό αγαλματάκι το 1942. Το 1978, ο Μίκυ έγινε ο πρώτος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που έχει ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Στην Ευρώπη, ο Μίκυ Μάους  έγινε διάσημος από περιοδικά κόμικς, με το πιο διάσημο να είναι το Topolino στην Ιταλία που κυκλοφόρησε το 1932 και μετά, το Le Journal de Mickey στη Γαλλία το 1934 και στην Ελλάδα το γνωστό «Μίκυ Μάους».

Επίσης σαν σήμερα: Το 1905 Ιδρύεται στη Νεβάδα το Λας Βέγκας, που θα εξελιχθεί σε πρωτεύουσα του τζόγου

copyright: AP PHOTOS

Το 1926 Ο διάσημος μαέστρος και συνθέτης Ρίχαρντ Στράους δίνει συναυλία με δικά του έργα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, την οποία παρακολουθούν 10.000 θεατές.
Τέλος σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Αντιρρησιών Συνείδησης, η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας, η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Οζώδη Σκλήρυνση και η Παγκόσμια Ημέρα του Ουίσκι.

Μίκι Μάουςκινούμενα σχέδιαWalt Disney