Καισαριανή: Ανατριχιαστική φωτογραφία - Η στιγμή της εκτέλεσης των «200»
NewsroomΓια πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας η ανατριχιαστική στιγμή της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή από τους ναζί την Πρωτομαγιά του 1944.
Πρόκειται για ιστορικό ντοκουμέντο της συλλογής Χόιερ που δεν είχε αναρτηθεί προς δημοπρασία στο eBay από τον Βέλγο συλλέκτη.
Οι ναζί εκτελούν από τα πέντε μέτρα τους κομμουνιστές, πολλοί από τους οποίους έχουν υψωμένη τη γροθιά, λίγο πριν πέσουν νεκροί, ενώ υψώνεται καπνός από τις σφαίρες.
Υπάρχουν άλλες δύο φωτογραφίες, ακόμα πιο σκληρές, που δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού, για λόγους σεβασμού των νεκρών και των συγγενών τους.
Η συλλογή Χόιερ περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες από μία ξενάγηση στην Ακρόπολη, από μπάνιο στα Βοτσαλάκια του Πειραιά, από τη Διώρυγα της Κορίνθου, από το Λουτράκι και τη Μαλακάσα.
- «Εξελικτικό σκάνδαλο»: Αυτό το είδος ψαριού επιβιώνει για 100.000 χρόνια χωρίς αρσενικά - Πώς γίνεται
- Νέοι μπελάδες για τον Diddy: Ποινική έρευνα σε βάρος του για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης
- Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15,1% η ΕΛΑΣ - 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης
- Εικόνες τρόμου από το ιρανικό χτύπημα στο Κουβέιτ: Σκηνές απόλυτης καταστροφής στο αεροδρόμιο - «Πλήγματα αυτοάμυνας» λέει η Τεχεράνη