Lifestyle|19.04.2020 13:57

Lady Gaga: Δείτε αποσπάσματα από την τεράστια online συναυλία του Global Citizen

Newsroom

Ενωμένοι οι καλλιτέχνες του κόσμου σε μια εκδήλωση συμπαράστασης προς τους επαγγελματίες υγείας, που δίνουν τη σκληρή μάχη κατά του νέου κορονοϊού.

Έπειτα από πρωτοβουλία της Lady Gaga, η παγκόσμια διαδικτυακή συναυλία «One World: Together At Home», που έχει τη στήριξη του κινήματος Global Citizen σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ξεκίνησε στις 14.00 τοπική ώρα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ (21.00 ώρα Ελλάδας).

Την ώρα που τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι αναγκασμένοι ή λαμβάνουν συστάσεις να μείνουν στα σπίτια τους για να δώσουν μάχη εναντίον της διασποράς της Covid-19, η γιορτή ξεκίνησε με ένα πρώτο θέαμα διάρκειας 6 ωρών, που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μέσω streaming από το Διαδίκτυο. Ο αριθμός των καλλιτεχνών ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Σε ανακοίνωση του το Global Citizen αναφέρει ότι μέχρι στιγμής η πρωτοβουλία «One World: Together At Home» συγκέντρωσε περίπου 128 εκατομμύρια δολάρια για την κρίση του Covid-19.

Η συναυλία αναμεταδίδεται από τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Το «One World: Together At Home» έκαναν πραγματικότητα 100 και πλέον καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των: Rolling Stones, Αλάνις Μορισέτ, Αντρέα Μποτσέλι, Μπίλι Άιλις, Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ (Green Day), Burna Boy, Κρις Μάρτιν, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Eddie Vedder (Pearl Jam), Έλτον Τζον, FINNEAS, Idris και Sabrina Elba, J Balvin, Τζον Λέτζεντ, Kacey Musgraves, Κιθ Έρμπαν, Κέρι Ουάσινγκτον, Lang Lang, Lizzo, Maluma, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan, Στίβι Γουόντερ, Jennifer Lopez, Taylor Swift, Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres, Pharrell Williams, Celine Dion και πολλών άλλων ακόμα. Παρουσίασαν οι Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel & Stephen Colbert, 

T

Η όλη εκδήλωση, εξηγεί η Lady Gaga, πρέπει να γίνει αντιληπτή ως μια «επιστολή αγάπης στον κόσμο», προκειμένου να ενώσει τις δυνάμεις του απέναντι σε αυτήν την ασθένεια που έχει σκοτώσει πάνω από 150.000 ανθρώπους παγκοσμίως. «Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να φέρουμε τη χαρά και μια ανάπαυλα στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη» επισήμανε.

Εκτός του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της, η εκδήλωση θα είναι μια «κραυγή για να ενωθούμε» γύρω από το ιατρικό προσωπικό και τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται στον κόσμο.

Δείτε αποσπάσματα:

T
T
T
T
T
T
T
T
T

Lady GagaΚορονοϊόςΜένουμε ΣπίτιΠαγκόσμιος Οργανισμός ΥγείαςGlobal Citizen