Lifestyle|10.05.2020 15:55

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Ο θάνατος των γονιών του, η Φαίη Σκορδά και η νέα εκπομπη

Αλέξης Μίχας

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μιλά για τη συνεργασία του με τη Φαίη Σκορδά και το «Πρωινό», την περίοδο της καραντίνας λόγω κορονοϊού, σχολιάζει με καυστικό τρόπο πρόσωπα και καταστάσεις της τηλεόρασης και αναφέρεται με ειλικρίνεια στις δύσκολες στιγμές που βίωσε στην προσωπική ζωή του.

Πώς πέρασες την καραντίνα;

Ανησυχητικά καλά στη μοναξιά μου. Εκανα πράγματα που μου είχαν λείψει. Είδα ταινίες, σειρές, μαγείρεψα, έπαιξα με τον Κούπερ, κοιμήθηκα. Η επικοινωνία μου με τους φίλους μου ήταν ουσιαστική: για να μιλήσουμε. Κατάλαβα πως ναι μεν αγαπάω τη δουλειά μου και αφιερώνω πολλές ώρες σε αυτή, αλλά η δουλειά είναι δουλειά. Πρέπει να κάνεις πράγματα και για σένα. Το μοντέλο οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ύπνος, οκτώ ώρες ξεκούραση ή διασκέδαση τελικά είναι το σωστό. Να μπορείς να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου.

Κάποιοι υποστήριξαν πως ο κορονοϊός ήταν ευλογία και ευκαιρία για ενδοσκόπηση. Εσύ τι πιστεύεις;

Οχι, ευλογία δεν είναι ένας ιός. Ομως απ’ όλες τις δοκιμασίες που περνάμε ατομικά ή συλλογικά μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Ναι, ενδοσκόπηση κάνεις. Για να αξιολογήσεις πράγματα και να βάλεις προτεραιότητες. Το σημαντικότερο που μάθαμε είναι να βάζουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Μακάρι να είχε γίνει χωρίς να φύγουν τόσοι άνθρωποι άδικα.

Πώς σας έγινε η ενημέρωση πως η Φαίη Σκορδά νοσεί από κορονοϊό;

Κοιμήθηκα και με ξύπνησαν αλλεπάλληλες κλήσεις. Με ρωτούσαν πώς είμαι, τι κάνω, πώς είναι η Φαίη και έτσι το έμαθα. Επιτόπου την πήρα τηλέφωνο και την επόμενη μέρα επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ για να πάρω οδηγίες για εμένα, καθώς ήμουν στο άμεσο περιβάλλον διαγνωσμένου κρούσματος.

Εκανες τεστ;

Αρχικά όχι. Το έκανα μετά τις 15 μέρες καραντίνας. Δευτέρα επιστρέφαμε και το έκανα την Παρασκευή.

Η καθημερινότητα στην εκπομπή λόγω κορονοϊού πόσο έχει αλλάξει;

Εχει προσαρμοστεί η εκπομπή. Προσαρμόστηκα και εγώ. Κινούμαι μέσα στα όρια που έχουν διαμορφωθεί. Την πρώτη μέρα επιστροφής της εκπομπής δεν μιλούσα καθόλου. Πρέπει -αν και η δουλειά μας δεν είναι η ενημέρωση, αλλά η ψυχαγωγία- να πληροφορούμε και εμείς τον κόσμο. Με κανονική διάθεση που δεν λείπουν το αστείο και το γέλιο. Δεν είναι χλευασμός. Μπορείς να δεις και την εύθυμη πλευρά των πραγμάτων. Χωρίς να υποτιμάς την ανησυχητική. Ετσι πήγε η εκπομπή. Στα πρακτικά ήμασταν λιγότερα άτομα στο στούντιο και κάναμε συνδέσεις με καλεσμένους μέσω Skype. 

Στο διάστημα της καραντίνας είχες επικοινωνία με τη Φαίη;

Καθημερινή.

Είχε φοβηθεί;

Ναι, είχε φοβηθεί πολύ. Κυρίως για τα παιδιά. Τη ζόρισε πολύ το γεγονός πως δεν είχε συμπτώματα και έκανε το τεστ καθαρά προληπτικά, επειδή είναι υποχόνδρια σε αυτά τα θέματα. Αγχώθηκε και για εμάς και για την εκπομπή.

Είσαι περισσότερο αιχμηρός απ’ όλους στο πάνελ. Σου βγαίνει αυθόρμητα ή είναι στο πλαίσιο του ρόλου σου στην εκπομπή;

Και τα δύο ισχύουν. Είναι η δουλειά μου και την κάνω πάντα με την ψυχή μου. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν έχω μέση κατάσταση, είμαι στα τέρματα. Και γι’ αυτό πολλές φορές παρεξηγούμαι. Αν ήμουν σε ένα πιο στυλιζαρισμένο, έτοιμο πρότζεκτ, προφανώς και θα είχα άλλο ρόλο. Τώρα, ναι, κάθε μέρα διακινδυνεύω, με τις απόψεις που διατυπώνω, κάποιοι να παρεξηγηθούν. Και να χαλάμε τις καρδιές μας. Ομως δεν γίνεται και δεν θέλω κιόλας. Εχω μάθει να ιδρώνω τη φανέλα στη δουλειά μου. 

Σε αντιμετωπίζουν λίγο σαν έφηβο στην εκπομπή; Τα σχόλια για τα unfollow που κάνεις στα social, όλο αυτό με το «Δημητρό» που σε φωνάζουν κ.τ.λ. Σε ενοχλεί;

Οχι βέβαια. Δεν νομίζω ότι με αντιμετωπίζουν σαν έφηβο. Σε άλλες καταστάσεις κρίνω αν με σέβονται ως επαγγελματία και ως άνθρωπο. Και με σέβονται. Ποτέ κανείς δεν μου έχει πει τι να πω στην εκπομπή, όλοι σέβονται τη γνώμη μου γιατί ξέρουν πως είναι καλοπροαίρετη και πάντα στα λεγόμενά μου επιχειρηματολογώ. Σε πιο ανθρώπινες στιγμές οι συνεργάτες μου με στήριξαν πολύ. Οπως στον χαμό των γονιών μου. Ηταν όλοι δίπλα μου. Ως φίλο και ως αδελφό με αντιμετώπισαν. Η Φαίη ήρθε κάτω από το σπίτι μου την ημέρα που έχασα τη μητέρα μου. Αυτά τα κάνεις σε ανθρώπους που θεωρείς οικογένειά σου. Και φυσικά αυτό που λένε «η οικογένεια του ΑΝΤ1» ισχύει και το έχω ξαναπεί.

 

Τη Φαίη τη θεωρείς οικογένειά σου;

Αυτή είναι μεγάλη κουβέντα. Θα ήταν υπερβολικό να το διατυπώσω έτσι. Ομως η Φαίη είναι ένας από τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους που τους έχω πολύ ψηλά στην καρδιά μου και εσύ ξέρεις ότι από τον χώρο δεν έχω φίλους. Φίλοι μου είναι ο Γιώργος, η Μαίρη και η Φαίη.

Αφού ανέφερες τον Γιώργο, θέλω να μου πεις αν θα ήθελες να ξανασυνεργαστείς μαζί του.

Φυσικά θεωρώ πως με τον Γιώργο Λιάγκα έχουμε μια πολύ δυνατή, αντρική, τηλεοπτική χημεία που είναι δυσεύρετη. Ο ένας βγάζει στον άλλον τον καλό τηλεοπτικό εαυτό του.

Η εκπομπή του πώς σου φαίνεται;

Ο Γιώργος κάνει πάντα πρωταθλητισμό. Ξέρω τον τρόπο που σκέφτεται και δρα τις περισσότερες φορές. Σίγουρα όλο το περιστατικό που συνέβη στάθηκε εμπόδιο στην πορεία της εκπομπής του που ξεκίνησε με φόρα. Δεν θα κρίνω επιμέρους πράγματα. Συνεργάτες ή δομή εκπομπής. Είμαι όμως σίγουρος πως ο Γιώργος μέχρι και την τελευταία μέρα της σεζόν δεν πρόκειται να αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους. Ο,τι χρειαστεί να διορθώσει θα το κάνει.

Η προσωπική σας σχέση πώς είναι;

Πολύ καλή, με σεβασμό και εκτίμηση. Εχουμε επαφή γιατί θέλουμε να μαθαίνουμε ο ένας τα νέα του άλλου. Δεν το κάνουμε από συνήθεια. Είναι ουσιαστική επαφή.

Ερχομαι στα social media τα οποία παρακολουθείς ανελλιπώς. Φέτος έχεις κάνει περισσότερα delete ή unfollow;

Πλέον δεν κάνω unfollow, μόνο block. Οταν εγώ έκανα unfollow, οι άλλοι κρέμονταν στα κλαδιά. Και τώρα που οι άλλοι άρχισαν τα block, εγώ κάνω block και στις εισερχόμενες κλήσεις. Μόνο διά ζώσης μπορούν να με βρουν (γέλια). Μην πω πάλι τα ίδια. Δικά μου είναι τα social media, θέλω να τα βλέπουν αυτοί που θέλω εγώ. Δικαίωμά μου είναι. Αν με θάβουν γιατί να έχουν πρόσβαση στην ιδιωτική μου ζωή;

Απ’ ό,τι έχω καταλάβει σε ενοχλεί η υπερπροβολή κάποιων διασήμων. Για παράδειγμα έχεις σχολιάσει πολλές φορές το ζευγάρι Τανιμανίδη – Μπόμπα...

Δεν είμαι ο δικαστής που θα φέρω τη δικαιοσύνη στην τηλεόραση και τη σόουμπιζ. Δεν έχω εμμονές. Ομως λέω τη γνώμη μου. Οντως θεωρώ πως τα παιδιά έχουν υπερεκτεθεί και τους αρέσει. Ζουν πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής τους μέσα από την έκθεση στα social media. Δεν το κρίνω, αλλά το παρατηρώ. Δεν μπορώ να τους φανταστώ να περάσει μία μέρα και να μην κάνουν μία ανάρτηση. Δεν ξέρω αν αυτοί μπορούν να το φανταστούν... Θα ήταν ένα ωραίο challenge.

T

Τη διαμάχη Αρναούτογλου – Κανάκη πώς την είδες; Πήρες θέση νομίζω...

Δεν πρόλαβα να πάρω θέση. Θα μου επιτρέψεις να μην πάρω ούτε τώρα θέση. Πρόκειται για δύο πρόσωπα που ο ένας είναι στον ΑΝΤ1 και ο άλλος ήταν στο κανάλι για πολλά χρόνια. Χωρίς να το έχω επιδιώξει ξέρω πράγματα και καταστάσεις, αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ηταν όμως πολύ άκυρο και άκαιρο το ξέσπασμα του Αντώνη Κανάκη. Είχε της εκπομπής του τον χαβά, για να μην πω τίποτε άλλο... Στην ουσία των πραγμάτων είναι αστείο να μιλάμε για αντιγραφές. Ο,τι κάνουμε φέρει την προσωπική μας σφραγίδα. Στην αμερικανική τηλεόραση υπάρχουν οκτώ ίδια talk shows, όμως ο κάθε παρουσιαστής το κάνει με τον τρόπο του. Και εμένα πήραν στοιχεία από το «Ouga Challenge» -η Τσολάκη, παλαιότερα ο Κρατερός Κατσούλης-, που εγώ με τη σειρά μου είχα πάρει από τον Γαλυφιανάκη. Ετσι είναι. Ο καθένας βάζει το προσωπικό του στίγμα. Ολοι έχουν το δικαίωμα να εμπνέονται από κάτι και να βάζουν την προσωπική τους πινελιά. Δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τηλεόραση.

Με τους γαλαζοαίματους γιατί τέτοια προτίμηση φέτος στο «Πρωινό»; Παίζετε πολύ royal ρεπορτάζ...

Πάντα το παίζαμε. Royals, Αλίκη Βουγιουκλάκη και Ωνάσηδες διαχρονικά αρέσουν στον κόσμο. Εχουμε βέβαια και τον Αρη που έχει μια αγάπη παραπάνω και τους γουστάρει, αλλά εμάς αυτό ως εκπομπή μας βολεύει.

Πιστεύεις πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στην εκπομπή την επόμενη σεζόν;

Οχι με την έννοια του ότι κάτι μας έχει στοιχίσει. Ανανέωση σε όλα τα πράγματα χρειάζεται. Δείχνει πως τιμάς τον τηλεθεατή που σε παρακολουθεί. Η στασιμότητα δείχνει τεμπελιά και ίσως έπαρση. Εμένα δεν μου αρέσει. Θεωρώ πάντως ότι η ομάδα της εκπομπής είναι πολύ καλή. Και σε κάθε περίπτωση δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι του καναλιού και της παρουσιάστριας.

Εχεις κάνει κάποια συζήτηση με το κανάλι για την επόμενη σεζόν;

Ναι, αλλά άτυπα. Στο πλαίσιο της καλής σχέσης που έχουμε. Εχουμε πιει έναν καφέ και έγινε μια πρώτη συζήτηση.

Υπάρχει πρόθεση να συνεχίσεις του χρόνου στο «Πρωινό»;

Πάντα τιμώ τα συμβόλαιά μου. Αυτό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, με προοπτική ανανέωσης (option) για ακόμη έναν χρόνο. Δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τον ΑΝΤ1, ούτε από τη Φαίη, ούτε από την υπόλοιπη ομάδα του «Πρωινού». Ναι, θέλω να συνεχίσω στο «Πρωινό».

T

Θέλεις να κάνεις και κάτι μόνος σου του χρόνου;

Ναι, και νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ. Εχω κάτι στο μυαλό μου, το οποίο θα το συζητήσω με τον ΑΝΤ1 όταν θα έρθει η ώρα.

Εχασες και τους δύο γονείς σου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό πόσο σε άλλαξε ως άνθρωπο;

Ακόμη δεν το έχω αντιμετωπίσει. Τώρα με την καραντίνα «κοιταχτήκαμε» περισσότερο με αυτήν την κατάσταση. Είμαι ψύχραιμος θα σου πω και δύσκολα στενοχωριέμαι για ζητήματα μικρής σημασίας. Διαπίστωσα επίσης πως πια ενηλικιώθηκα, είμαι ο κύριος της ζωής μου και ευθύνομαι για τις πράξεις και τις αποφάσεις μου. Από την πιο απλή μέχρι τη μεγαλύτερη. Δεν θα πρέπει να θεωρούμε τίποτε δεδομένο στη ζωή. Και εννοώ τη φροντίδα και την παρουσία των δικών μας ανθρώπων. Εγώ πια φροντίζω μόνος μου τον εαυτό μου.

Ηρθε και ένας χωρισμός εκείνη την περίοδο. Με την Ιλένια έχετε διατηρήσει επαφές;

Δεν έχουμε μαλώσει. Πάντα θα την αγαπώ και θα την έχω στην καρδιά μου. Επαφές όμως δεν έχουμε.

Δεν διατηρείς γενικά επαφές με τις πρώην σου;

Επανέρχονται κάποιες επαφές μετά από ένα διάστημα. Οταν ηρεμήσουν και καταλαγιάσουν κάποια πράγματα. Τώρα δεν είμαι σε αυτήν τη φάση με την Ιλένια.

Σου άφησε πικρία αυτός ο χωρισμός;

Οχι, ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω. Οταν κάτι δεν προχωράει πρέπει να σταματάει. Δεν μετανιώνω για κάτι.

Αυτήν την περίοδο είσαι μόνος σου;

Μόνος μου είμαι. Και ξέρεις πως σε αυτά δεν απαντώ. Το ότι σου απάντησα αυτήν τη φορά δεν σημαίνει πως θα το κάνω στο μέλλον (γέλια).

ΠρωινόΦαίη ΣκορδάΓρηγόρης ΑρναούτογλουΔημήτρης ΟυγγαρέζοςΑΝΤ1