Lifestyle|11.05.2020 14:34

Βίκη Παγιατάκη - Τα ζώδια της εβδομάδας (10-16/5): Με φρόνηση Δίδυμοι, Τοξότες και Ιχθύες

Βίκη Παγιατάκη

Την Τρίτη στις 12 Μαΐου ο Ερμής μπαίνει στο επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων. Βοηθητικός για την Ελλάδα, η οποία θα πάρει την πρώτη μικρή ανάσα οξυγόνου από τις 14 Μαΐου και μετά. Μια σαφώς μεγαλύτερη από τις 2 Ιουλίου και μετά. Παρασκευή στις 14 κλείνει τυπικά για τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Σκορπιός Λέων, Υδροχόος) ένα δύσκολο μεταβατικό διάστημα που ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου. Εκκρεμότητες θα υπάρχουν έως και την 1η Ιουλίου, αλλά έως τότε θα υπάρχουν και εναλλακτικές. Με φρόνηση και προσοχή από τις 14 και μετά Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες.

Διαβάστε ακόμα: Βίκη Παγιατάκη: Προβλέψεις για τον κορονοϊό και την υποχώρηση της πανδημίας

Ακολουθούν οι αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια της εβδομάδας 3 με 9 Μαΐου.

ΚΡΙΟΣ

Μπορεί το ξεκίνημα της εβδομάδας να σας φορτώνει με ευθύνες, υποχρεώσεις και βαρετά «πρέπει», αλλά η συνέχειά της είναι σίγουρα καλύτερη. Ακόμα και με κάποιους περιορισμούς η συνέχεια του Μαΐου δεν προβλέπεται γενικώς ιδιαίτερα δύσκολη και η ερχόμενη εβδομάδα δίνει ακόμα περισσότερες ελπίδες για να κινηθείτε με μια σχετικά μεγαλύτερη άνεση σε πολλούς τομείς. Επαγγελματικά από την Κυριακή το απόγευμα έως και την Τρίτη θα πρέπει να δώσετε μια μικρή μάχη, που όμως υπάρχουν ελπίδες στο τέλος να την κερδίσετε. Η Τετάρτη και η Πέμπτη σαν πιο εξωστρεφείς και φιλικές προσφέρονται για να ανανεώσετε σχέσεις και να διευρύνετε σχέδια πάσης φύσεως αλλά και ενδιαφέροντα. Το τέλος της εβδομάδας, με το πέρασμα του Αρη στους Ιχθύς, βάλτε καλού κακού και ένα μάτι στην πλάτη. Κάποιος ανταγωνιστής θα προσπαθήσει να βρει τα τρωτά σας σημεία.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Τετάρτη και Πέμπτη. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Από Κυριακή μεσημέρι έως και Τρίτη.

ΤΑΥΡΟΣ

Σημαντική έως και... σημαδιακή κατά κάποιον τρόπο μπορεί να χαρακτηριστεί η δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου για εσάς, αφού στις 14 κλείνει ένα ιδιαίτερα δύσκολο για εσάς διάστημα, που ξεκίνησε γύρω στις 23 Μαρτίου. Βεβαίως υπάρχει ακόμα η ποικιλόμορφη επιβάρυνση του Κρόνου, που βρίσκεται σε κόντρα με το ζώδιό σας, αλλά τουλάχιστον ένα σημαντικό βάρος, ένα εμπόδιο ή ένας περιορισμός θα αρχίσουν να μικραίνουν από τις 15 και μετά σταδιακά. Είναι φυσικό να νιώθετε ότι βρίσκεστε στην πρέσα κυρίως όσοι είστε γεννημένοι μέσα στον Απρίλιο και κάπως λιγότερο εσείς του Μαΐου. Αυτό επίσης σημαίνει ότι εσείς οι δεύτεροι μπορείτε να ξεπερνάτε κάπως πιο εύκολα τις δυσκολίες και εκεί που υπάρχει αδιέξοδο να βρίσκετε εναλλακτικές. Αυτές μπορεί να έχουν να κάνουν με τους διάφορους τομείς της ζωής σας. Από την Παρασκευή και μετά μικρές ανάσες οξυγόνου για όλους σας.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Τετάρτη και Πέμπτη.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Μάιος βρίσκεται στο μέσον του και αυτή η εβδομάδα αλλάζει το πλανητικό σκηνικό, καθώς ο μαχητικός έως και φιλοπόλεμος Αρης στις 14 εισβάλλει στο ζώδιο των Ιχθύων. Από αυτή την ημερομηνία ξεκινά ένα αρκετά σύνθετο και όχι ιδιαίτερα εύκολο διάστημα, που θα προεκταθεί και μέσα στον Ιούνιο και θα χρειαστεί για πολλούς λόγους να βρίσκεστε σε μια μεγαλύτερη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσετε τις διάφορες προκλήσεις. Θετικές αλλά και αρνητικές. Εως και την Τετάρτη, λοιπόν, προσπαθήστε να κλείσετε ανοιχτά θέματα και εκκρεμότητες, γιατί απλούστατα οι λύσεις και οι ρυθμίσεις που μπορούν να επιτευχθούν θα είναι περισσότερο προς το συμφέρον σας. Από τις 14 και μετά οφείλετε να είστε πιο παρατηρητικοί και προσεκτικοί παντού, όπως και υπομονετικοί, γιατί ακόμα και στα πράγματα που θεωρούσατε δεδομένα μπορεί να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Μην αμελείτε την υγεία σας.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Τετάρτη και Πέμπτη. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Λίγη δύναμη και λίγη αισιοδοξία είναι απολύτως απαραίτητες αυτόν τον καιρό και από ό,τι φαίνεται θα σας τις προσφέρει ο Αρης από τις 14 και μετά που μετακινείται στο ζώδιο των Ιχθύων. Οσοι όμως έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικοί στο πώς θα τις διαχειριστείτε. Ο Δίας και ο Πλούτωνας σας επηρεάζουν περισσότερο και εύκολα μπορεί να σας κάνουν να χάσετε το μέτρο. Αισθήματα ανωτερότητας και κατωτερότητας μπορεί να εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ μπορεί να μην αντιδράτε ψύχραιμα και ορθολογικά στις εναλλαγές των γεγονότων και των καταστάσεων αυτής της τόσο ευαίσθητης φάσης που διανύουμε. Πάντως από το μέσον της εβδομάδας αυτής και μέχρι το τέλος της όλοι σας θα μπορέσετε να σημειώσετε μικρά ή μεγαλύτερα βήματα προόδου στα διάφορα σχέδια αλλά και στις σχέσεις σας.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Παρασκευή και Σάββατο. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη.

ΛΕΩΝ

Μια εβδομάδα σχετικά ήρεμη είναι αυτή που διανύετε μετά την όχι και τόσο εύκολη Πανσέληνο, κατά την οποία φάνηκαν καθαρά ελλείψεις και αδυναμίες στους διάφορους τομείς της ζωής σας. Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου -και ιδιαίτερα προς το τέλος της- αλλάζει το πλανητικό σκηνικό προς το καλύτερο. Στις 14 τυπικά αλλά από τις 15 και μετά ουσιαστικά θα κλείσει ένα δύσκολο από πολλές απόψεις διάστημα που ξεκίνησε γύρω στις 23 Μαρτίου. Ενας περιορισμός, ένα εμπόδιο, ένα βάρος αρχίζουν να υποχωρούν κάπως, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να σκεφτείτε, να αποφασίσετε και να δράσετε σε ένα μεγαλύτερο πλαίσιο ελευθερίας. Φυσικά, αν έχετε γεννηθεί μέσα στον Ιούλιο μπορεί να ήταν και κάπως μεγαλύτερο το τίμημα που χρειάστηκε να πληρώσετε τον τελευταίο καιρό σε κάποιον από τους βασικούς τομείς της ζωής σας: στην εργασία, στα οικονομικά, στις σχέσεις ή στην υγεία. Το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας θα βοηθήσει παντού περισσότερο.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Κυριακή 17. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Τετάρτη και Πέμπτη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σημαντική από πολλές απόψεις η εβδομάδα αυτή, καθώς η αναδιάταξη του πλανητικού σκηνικού δημιουργεί ένα κάπως πιο σύνθετο περιβάλλον που απαιτεί παντού μια μεγαλύτερη προσοχή. Από την Τρίτη και μετά ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, Ερμής, θα βρίσκεται σε μια δύσκολη για εσάς θέση, επιβαρύνοντας κατά κάποιον τρόπο τομείς και δραστηριότητες που σχετίζονται με σπουδές, γραπτά, συμφωνίες, συμβόλαια, ΜΜΕ, μέσα μεταφοράς, μετακομίσεις, μετακινήσεις, έντυπα και έγγραφα γενικώς, αλλά και ό,τι σχετίζεται με το παιδί. Από την Πέμπτη, μάλιστα, και μετά σε θέση πίεσης για εσάς θα βρίσκεται και ο Αρης, υποχρεώνοντάς σας σε ρυθμούς διαφορετικούς από αυτούς που ακολουθούσατε μέχρι τώρα. Πάντα βεβαίως ο ευεργετικός Δίας, έστω και στο... παρά πέντε, θα εξισορροπεί κάπως τα αρνητικά -ιδιαίτερα εσάς του τρίτου δεκαημέρου- αλλά και εσείς δεν πρέπει να πάρετε πουθενά ρίσκα. Φροντίστε να είστε πιο διαλλακτικοί.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Δευτέρα και Τρίτη. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

ΖΥΓΟΣ

Σημειωτόν προς το καλύτερο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τους πλανητικούς συνδυασμούς αυτής της εβδομάδας, ιδιαίτερα από την Τετάρτη και μετά. Την Τρίτη ο Ερμής παίρνει μια βοηθητική προς το ζώδιό σας θέση και αυτό θα δώσει μια κάποια ώθηση σε τομείς που σχετίζονται με συμφωνίες, συμβόλαια, σπουδές, ρυθμίσεις πάσης φύσεως εντύπων και εγγράφων, μετακομίσεις, μετακινήσεις, ό,τι σχετίζεται με τα μέσα επικοινωνίας και μεταφοράς αλλά και τα παιδιά. Από την Τετάρτη, όμως, μπαίνει σε φαινομενικά ανάδρομη τροχιά και η Αφροδίτη. Τι σημαίνει αυτό; Αργοπορίες, ελλείψεις ή μπερδέματα με τα οικονομικά και τα διάφορα συμφέροντά σας αλλά και υπέρμετρος συναισθηματισμός που δεν μπορεί να βρει ικανοποιητική διέξοδο και μπορεί να γυρίσει σε γκρίνια, παράπονα και μπερδέματα. Ψύχραιμα, λοιπόν, και προσοχή στο ποιον θα βάλετε στο... σαλόνι της καρδιάς σας. Μη βιάζεστε. Υπάρχει και το... χολ.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Τετάρτη και Πέμπτη. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Προβληματισμένοι και καταπονημένοι μετά την Πανσέληνο στις 7 Μαΐου; Η εβδομάδα αυτή, όμως, και πιο συγκεκριμένα από την Παρασκευή και μετά, ανατρέπει κάπως το βαρύ για εσάς σκηνικό και το αλλάζει προς το καλύτερο. Ενα εξαιρετικά δύσκολο από πολλές απόψεις διάστημα, που ξεκίνησε γύρω στις 23 Μαρτίου, κλείνει τυπικά στις 14. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως τα πράγματα θα εξελίσσονται με τον τρόπο και τους ρυθμούς που θα θέλατε, αλλά είναι σημαντικό το ότι μπορεί να γίνει ένα καλό πρώτο βήμα. Κι αν αναρωτιέστε προς τα πού, η απάντηση είναι μία: φυσικά σε έναν διαφορετικό τομέα για τον καθένα σας, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε αυτή είναι μια γενική και όχι μια προσωπική πρόβλεψη. Η ουσία είναι ότι το αρνητικό θα αρχίσει να υποχωρεί και να δίνει τη θέση του σε κάτι πιο αισιόδοξο. Στην υγεία, στην εργασία, στα οικονομικά ή στις σχέσεις σας.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, και ακόμα καλύτερα Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Τετάρτη και Πέμπτη.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Μάιος στο μέσον του αυτή την εβδομάδα, μια εβδομάδα που εγκαινιάζει μια νέα μίνι περίοδο που θα επεκταθεί και μέσα στον Ιούνιο και θα φέρει άλλους ρυθμούς στην καθημερινότητά σας, γεγονότα και ανακατατάξεις. Προετοιμαστείτε, λοιπόν, όσο το δυνατόν καλύτερα και Κυριακή και Δευτέρα, που είναι πιο βατές ημέρες, προσπαθήστε να

κλείσετε εκκρεμότητες όπου αυτές υπάρχουν. Αν π.χ. διαβλέπετε ότι η εξέλιξη ενός θέματος δεν είναι η επιθυμητή, κάντε τις απαιτούμενες κινήσεις. Πρόκειται για μια συνεργασία; Ενα οικονομικό ή οικογενειακό ζήτημα; Κάτι που σχετίζεται με την υγεία ή τα αισθηματικά σας; Οτιδήποτε. Από τις 14 και μετά να είστε περισσότερο παρατηρητικοί και να τηρείτε νόμους και κανονισμούς. Η συνέχεια του Μαΐου από αυτήν την ημερομηνία και μετά προβλέπεται κάπως πιο πιεστική. Τον νου σας επίσης από τις 12 σε ό,τι σχετίζεται με σπουδές, έντυπα, έγγραφα, Διαδίκτυο, μετακινήσεις, μετακομίσεις και το παιδί.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Τετάρτη και Πέμπτη. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: Παρασκευή και Σάββατο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πιο βατή και πιο δημιουργική από πολλές απόψεις φαίνεται η εβδομάδα αυτή, καθώς ξεκινάει με τη Σελήνη στο ζώδιό σας. Μια καλή σχετικά στιγμή για να κάνετε καινούργια σχέδια αλλά και να απορρίψετε ιδέες και πρακτικές που οι απαιτήσεις του παρόντος έχουν πια ξεπεράσει. Από την Τρίτη μάλιστα και μετά ξεκινάει μια μεγαλύτερη κινητικότητα στα επαγγελματικά σας, που θα συνεχιστεί έως και τις 28. Βελτιώσεις μπορούν επίσης να υπάρξουν και στη φυσική σας κατάσταση. Τα οικονομικά σε… σκαμπανέβασμα, αλλά επειδή το γενικότερο κλίμα δεν θα είναι αρνητικό, κάπως θα τα καταφέρετε. Αυτή η εβδομάδα όμως είναι η ενδεδειγμένη για να ανανεώσετε σχέσεις και ακόμα να κάνετε και χρήσιμες επαφές. Δεδομένη όπως φαίνεται θα είναι και η στήριξη ατόμων που σας εκτιμούν και σας πιστεύουν.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: –

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σημαντική έως και σημαδιακή μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η εβδομάδα για εσάς, αφού την Πέμπτη κλείνει ένας δύσκολος μεταβατικός κύκλος που ξεκίνησε γύρω στις 23 Μαρτίου. Ενα μικρό βοηθητικό πράσινο φωτάκι θα αρχίσει να ανάβει από την Τρίτη κιόλας, καθώς ο Ερμής θα βρίσκεται στο πλευρό σας. Μετακινήσεις, συμφωνίες, ρυθμίσεις εντύπων και εγγράφων, Διαδίκτυο, σπουδές, επικοινωνία και ό,τι αφορά το παιδί σε καλύτερη εξέλιξη από την Πέμπτη και μετά. Βεβαίως, όσοι είστε γεννημένοι στις πρώτες δέκα ημέρες του ζωδίου σας οφείλετε να επιδεικνύετε παντού μεγαλύτερη υπομονή, προσαρμοστικότητα και προσοχή. Βλέπετε, ο επιβαρυντικός Κρόνος εσάς επηρεάζει περισσότερο. Παραπονάκια στον έρωτα από Πέμπτη και μετά.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: –

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Μάιος αυτή την εβδομάδα έρχεται κάπως πιο απαιτητικός για εσάς, κυρίως από την Πέμπτη και μετά. Κάποια πρώτα σημάδια πίεσης και ανατροπών σε πράγματα που περιμένατε μπορεί να παρατηρηθούν από την Τρίτη και ύστερα. Βλέπετε, είναι και ο Ερμής που αρχίζει να σας κάνει κάπως νερά. Οφείλετε, λοιπόν, να προσέχετε τι λέτε, πώς και σε ποιον και ακόμα να είστε περισσότερο παρατηρητικοί σε σπουδές, συμφωνίες, συμβόλαια, Διαδίκτυο, κάρτες, λογαριασμούς, μετακινήσεις αλλά και στα παιδιά. Την Πέμπτη ξεκινάει ένα πιο σύνθετο διάστημα, με καινούργιους ρυθμούς στην καθημερινότητά σας αλλά και ανακατατάξεις και αλλαγές που μπορεί να αφορούν την οικογενειακή είτε την αισθηματική σας ζωή. Τώρα αρχίζουν να δοκιμάζονται σχέσεις και συνεργασίες.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: –

ζώδιαΒίκη Παγιατάκηαστρολογικές προβλέψειςζώδια Μαΐου