Lifestyle|16.12.2018 11:48

Βενεζουέλα: Νικήτρια στα καλλιστεία μια 25χρονη από την παραγκούπολη (pics)

Newsroom

Η δυσχερή οικονομική κατάσταση της Βενεζουέλας δεν εμπόδισε τη χώρα, που λατρεύει τέτοιου είδους διοργανώσεις ομορφιάς, να εκλέξει σε μια τελετή χωρίς λάμψη την Μις Βενεζουέλα 2018

Ο τίτλος απονεμήθηκε στην 25χρονη Ιζαμπέλα Ροντρίγκες, η οποία προέρχεται από την μεγαλύτερη παραγκούπολη του Καράκας, την Πετάρε, όπου ζουν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Ξεχώρισε ανάμεσα στις υπόλοιπες 23 υποψήφιες για τον τίτλο και πήρε το εισιτήριο για τον 69ο διαγωνισμό «Μις Κόσμος 2019».

«Από το Πετάρε στον κόσμο, τα όνειρα μπορούν τελικά να γίνουν πραγματικότητα», δήλωσε πολύ συγκινημένη η Ροντρίγκες, η οποία εργάζεται ως μοντέλο και παραδέχεται ότι όλα τα κορίτσια στην παραγκούπολη θέλουν να τη μιμηθούν για να ξεφύγουν από τις δύσκολες συνθήκες της ζωής τους εκεί.

Το μοντέλο με δάκρυα στα μάτια δήλωσε ότι η οικογένειά της έχει μεταναστεύσει στο Περού για να βρει μια καλύτερη ζωή και ότι μετά τον τίτλο ομορφιάς ίσως μπορέσει να τους στηρίξει οικονομικά. 

T

Φέτος, οι διοργανωτές θέλησαν να μειώσουν το κόστος της εκδήλωσης και έτσι φιλοξενήθηκε σε ένα μικρό τηλεοπτικό στούντιο, το Estudio 5 de Venevision, με 200 καθίσματα.

T

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η οικονομία της πλούσιας σε πετρέλαιο αυτής χώρας βρίσκεται σε δεινή κατάσταση έπειτα από μια ύφεση που μετράει πέντε χρόνια. Ο λαός της χώρας υφίσταται σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και ο πληθωρισμός για το 2019 προβλέπεται από το ΔΝΤ ότι θα εκτοξευτεί στο 10 εκατομμύρια τοις εκατό...Εκτιμάται ότι περίπου 2,3 κάτοικοι της χώρας την έχουν εγκαταλείψει από το 2015.

 
T
καλλιστεία