Lifestyle|19.08.2020 17:33

Lana Del Rey: «Είναι αξιολύπητο να λένε ότι με τα τραγούδια μου εξιδανικεύω την κακοποίηση»

Χριστίνα Τσατσαράγκου

Η γνωστή τραγουδίστρια Lana Del Rey, μέσω δημοσίευσης στο Instagram ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ και με ένα μακροσκελές μήνυμά της εξαπέλυσε επίθεση προς όσους την κατηγορούν πως «έχει πάει τις γυναίκες εκατοντάδες χρόνια πίσω». Στο μήνυμά της αναφέρει:

«Tώρα που η Daja Cat, η Camila, η Cardi B, η Νίκι Μινάζ και η Μπιγιονσέ έφτασαν στο Νο1 με τραγούδια που τις δείχνουν σέξι, χωρίς ρούχα, να απατούν κλπ μπορώ παρακαλώ να τραγουδάω για το να αισθάνεσαι όμορφη και ερωτευμένη, ακόμα και αν η σχέση δεν είναι τέλεια ή να κάνω οτιδήποτε θέλω, χωρίς να με σταυρώνετε ή να λέτε ότι εξιδανικεύω την κακοποίηση;». 

Η Lana Del Rey μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει ότι είναι δικαίωμά της οι στίχοι των τραγουδιών της να μιλούν για γυναίκες που έχουν «μερικές φορές υποτακτικούς ή παθητικούς ρόλους» στις σχέσεις τους. «Έχω κουραστεί με τις γυναίκες δημιουργούς και εναλλακτικές τραγουδίστριες που λένε ότι εξιδανικεύω την κακοποίηση όταν στην πραγματικότητα είμαι απλώς ένα λαμπερό άτομο που τραγουδά για τις αλήθειες αυτού που όλοι βλέπουμε, ότι είναι πολύ διαδεδομένες οι συναισθηματικά καταχρηστικές σχέσεις σε όλο τον κόσμο», τόνισε.

 

«Με όλη τη θεματολογία που επιτρέπεται επιτέλους να εξερευνήσουν οι γυναίκες, νομίζω πως είναι αξιολύπητο η μικρή στιχουργική εξερεύνησή μου που περιγράφει λεπτομερώς τους μερικές φορές υποτακτικούς ή παθητικούς ρόλους μου στις σχέσεις μου, να κάνει συχνά τον κόσμο να λέει ότι έχω πάει τις γυναίκες εκατοντάδες χρόνια πίσω", αναφέρει.

«Ήμουν ειλικρινής και αισιόδοξη στις δύσκολες σχέσεις που είχα. Σας πληροφορώ ότι αυτό συμβαίνει σε πολλές γυναίκες. Να είμαστε ξεκάθαροι, δεν είμαι φεμινίστρια, αλλά θα πρέπει κάπου να υπάρχει στον φεμινισμό μία θέση για τις γυναίκες που φέρονται και μοιάζουν με εμένα», έγραψε στη συνέχεια.

«Θέλω λοιπόν να πω ότι έχουν περάσει 10 χρόνια ανόητων κριτικών και έχω μάθει πολλά από αυτές, αλλά επίσης αισθάνομαι ότι έδειξε πραγματικά το δρόμο στις άλλες γυναίκες να σταματήσουν να "φορούν ένα χαρούμενο πρόσωπο" και να μπορούν να πουν ό,τι θέλουν στη μουσική τους, σε αντίθεση με την εμπειρία μου, όπου ακόμα κι αν εξέφρασα μια νότα θλίψης στους δύο πρώτους δίσκους μου, θεωρήθηκα κυριολεκτικά υστερική σαν να ήμασταν στη δεκαετία του 1920».

  

Η 34χρονη τραγουδίστρια Λάνα Ντελ Ρέι (Lana Del Rey) κυκλοφόρησε το 2010 το ντεμπούτο άλμπουμ της με πρότυπα τους Έλιοτ Σμιθ, Έιμι Γουάινχαουζ, Μέριλιν Μονρόε και Τζεφ Μπάκλεϊ. Στις συνεντεύξεις της ξεκαθαρίζει πως δεν είναι μια συνηθισμένη λολίτα της διεθνούς μουσικής σκηνής είναι τραγουδοποιός με άποψη και το να γράφει μουσική είναι ιεροτελεστία. 

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις εννέα μήνες από την κυκλοφορία του «Norman Fucking Rockwell» όμως η Lana Del Rey έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στον επόμενο δίσκο της και σύμφωνα με μια νέα ανάρτηση της Αμερικανίδας τραγουδίστριας στο Instagram, το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Κλείνοντας την ανάρτησή της στο Instagram η τραγουδίστρια αποκάλυψε επίσης πως θα αναπτύξει τις σκέψεις τις επί του θέματος σε δύο ποιητικές συλλογές που θα κυκλοφορήσει μέσω του εκδοτικού οίκου Simon and Schuster, ενώ ξεκαθάρισε πως το νέο άλμπουμ της θα κυκλοφορήσει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Λάνα Ντελ Ρέικακοποίηση