Lifestyle|28.05.2020 13:11

Έλεν Μίρεν: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου sex symbol»

Newsroom

Η Έλεν Μίρεν είναι μία γυναίκα που καταφέρνει να τραβά την προσοχή του κόσμου τόσο με το ταλέντο της όσο και με την εμφάνισή της. Ξεκίνησε την καριέρα της στο London Stage και στη συνέχεια πέρασε στην τηλεόραση και στις χολιγουντιανές ταινίες -αρχές της δεκαετίας του '80. Έχει κερδίσει κάθε σημαντικό βραβείο, μεταξύ των οποίων και το πολυπόθυτο βραβείο Όσκαρ Α΄ Γυναικείου ρόλου για την ταινία «Βασίλισσα», τέσσερα βραβεία SAG, τέσσερα BAFTA, τρεις Χρυσές Σφαίρες, τέσσερα βραβεία Emmy και δύο Βραβεία Καλύτερου Χορού για το Φεστιβάλ των Καννών.

Η ίδια, μιλώντας στο περιοδικό «Woman», είπε -μεταξύ άλλων- πως δεν θεωρεί τον εαυτό της σύμβολο του σεξ, αν και κολακεύεται από τo κομπλιμέντο. «Δεν συμφωνώ ότι είμαι σύμβολο σεξ, το σπουδαίο στο να μεγαλώνεις είναι ότι τα ξεπερνάς όλα αυτά. Τείνεις να σκέφτεσαι, σύμβολο σεξ; Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχουν τόσα πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να ακολουθήσεις».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ανέφερε ότι κατέβαλε αρκετή προσπάθεια για να αποδεχτεί την εμφάνισή της. «Ήθελα,να είμαι, ένα κοκαλιάρικο κορίτσι με μαύρα και με τσιγάρο Gitane - και φυσικά, δεν ήμουν. Έπρεπε να αποδεχτώ αυτό που μου είχε δοθεί γενετικά, αλλά, ταυτόχρονα, να μην το αφήσω να καταστρέψει τη ζωή μου. Πολλοί ηθοποιοί αποπνέουν αυτοπεποίθηση, το βρίσκω αφοπλιστικό. Πάνω από μία φορά έπρεπε να φύγω και να κλειδωθώ στην τουαλέτα, για να πω: "Έλα, μπορείς να το κάνεις αυτό, Έλεν».

ηθοποιόςΕλεν Μίρεν