Lifestyle|02.06.2020 15:13

Τέιλορ Σουίφτ: Εξοργισμένη με τη ρητορική Τραμπ - «Θα ψηφίσουμε για να φύγεις»

Newsroom

Σπάνια εκφράζει τις πολιτικές απόψεις της στο Twitter. Η Αμερικανίδα ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ, έχει εξοργιστεί με τη στάση και τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ και αποφάσισε να προσκαλέσει δημόσια τους followers της να μην τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Το είδωλο της αμερικανικής νεολαίας υποσχέθηκε στον Τραμπ ότι θα γνωρίσει την ήττα και κάλεσε τους Αμερικανούς να τον καταψηφίσουν. Το ποτήρι ξεχείλισε με τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου σχετικά με τις ταραχές στη Μινεάπολη για τον άδικο θάνατο του George Floyd.

«Αφού πυροδοτήσατε τη φωτιά για την υπεροχή της λευκής φυλής και του ρατσισμού καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας σας, έχετε το θράσος να παριστάνετε τον ηθικά ανώτερο, προτού απειλήσετε (με χρήση) βίας», έγραψε η 30χρονη καλλιτέχνιδα στον λογαριασμό της στο Twitter, λογαριασμό που ακολουθούν πάνω από 85 εκατομμύρια χρήστες. «Θα ψηφίσουμε για να φύγετε τον Νοέμβριο», συμπλήρωσε.

T

Η Τέιλορ Σουίφτ επικαλέστηκε μια σειρά από tweets που ανήρτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στις ταραχές στη Μινεάπολη, όπου φάνηκε να απειλεί τους διαδηλωτές με τη χρήση ένοπλης βίας. «Οταν οι λεηλασίες αρχίζουν, τα πυρά ξεκινούν», έγραψε ο Τραμπ. Ο θάνατος του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του στη Μινεάπολη τη Δευτέρα, προκάλεσε διαδηλώσεις, που οδήγησαν σε ταραχές για τρίτη συνεχόμενη νύχτα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε σήμερα ότι υπήρξε παρανόηση με το μήνυμά του και ότι ο ίδιος αναφερόταν, στην πραγματικότητα, σε πιθανές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των ταραχοποιών και όχι στη χρήση βίας από την αστυνομία.

Η 30χρονη τραγουδίστρια, που περνάει δύσκολες στιγμές τον τελευταίο καιρό, στηρίζοντας τη μητέρα της στη μάχη κατά του καρκίνου, τάσσεται στο πλευρό των Δημοκρατικών υποψηφίων στην πολιτεία όπου έζησε πολλά χρόνια, στο Τενεσί. Φυσικά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι από εκείνους που αφήνουν τα σχόλια εναντίον του να «πέσουν κάτω» και έσπευσε να δηλώσει ότι πλέον του αρέσει «κατά 25% λιγότερο» η μουσική της Σουίφτ. Κάτι που δεν φαίνεται να απασχολεί - και δικαίως - την κάτοχο 10 βραβείων Grammy και δεκάδων άλλων διεθνών διακρίσεων στη μουσική βιομηχανία.

George FloydΤέιλορ ΣουίφτΝτόναλντ ΤραμπTwitter