Lifestyle|01.06.2020 13:08

Βίκη Παγιατάκη - Τα ζώδια της εβδομάδας (31/5 - 6/6): Η έκλειψη στον Τοξότη τους επηρεα?ζει όλους

Βίκη Παγιατάκη

Η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου χρωματίζεται από μια σεληνιακή έκλειψη και μια πανσέληνο που θα γίνουν στις 5 στον Τοξότη. Φυσικά αυτά τα φαινόμενα μας επηρεάζουν όλους με κάποιον τρόπο, αλλά άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Το περισσότερο λοιπόν τώρα αφορά στα μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Τοξότης, Παρθένος και Ιχθύες. Αυτή η έκλειψη εντείνει το δύσκολο διάστημα που ξεκίνησε στις 14 Μαΐου.

Ακολουθούν οι αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια την εβδομάδα 31/5 - 6 Ιουνίου.

ΚΡΙΟΣ

Σε πείσμα του Ερμή που αρχίζει να σας κάνει νερά, ο Μάιος κλείνει καλύτερα από τον τρόπο που ξεκίνησε. Κάπως έτσι θα συμπεριφερθεί και ο Ιούνιος στο μεγαλύτερο μέρος του. Αυτή η πρώτη του εβδομάδα όμως θα έχει και αρκετή ρευστότητα, αφού την Παρασκευή θα γίνει μια πανσέληνος στον Τοξότη που θα συνοδευτεί και από σεληνιακή έκλειψη. Τώρα μπορεί να χρειαστεί να διορθώσετε ή να ρυθμίσετε θέματα που σχετίζονται με κάποιον από τους τομείς του Δημοσίου, της Εκπαίδευσης, του Τουρισμού ή και με δοσοληψίες με ξένους και εξωτερικό. Αν και ανάδρομη η Αφροδίτη -που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποδώσει ανεμπόδιστη όλα τα καλά που θα έφερνε- δεν θα σας αφήσει εντελώς παραπονεμένους τόσο στα οικονομικά και τα διάφορα συμφέροντά σας όσο και στη φιλία αλλά και την αγάπη. Κινηθείτε πιο προσεκτικά σε συμφωνίες, συμβόλαια, έντυπα, σπουδές, παιδιά, μετακινήσεις και μεταφορικά μέσα.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ –
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Δευτέρα και Τρίτη.

ΤΑΥΡΟΣ

Ασφαλώς και η εύνοια του Ερμή -όπου Ερμής σημαίνει ιδέες, σκέψεις, επικοινωνία, πληροφόρηση, σπουδές, συμφωνίες, συμβόλαια, αλλά και κοινό, πελατεία, ταξίδια και μετακινήσεις- είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο αυτόν τον καιρό, αλλά ακόμα δεν μπορεί να πει κανείς ότι όλα πηγαίνουν ρολόι. Αν μάλιστα είσαστε γεννημένοι στις πρώτες δέκα ημέρες του ζωδίου σας, οι περιορισμοί που αντιμετωπίζετε είναι και περισσότεροι. Αναμφίβολα ο Ιούνιος θα είναι πιο βατός και πιο αποτελεσματικός γενικότερα, αλλά αυτή η εβδομάδα έχει λίγη... ταραχή για αρκετό κόσμο. Αυτό γιατί την Παρασκευή θα δημιουργηθεί στο ζώδιο του Τοξότη το φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης αλλά και της πανσελήνου που θα τη συνοδεύσει. Ο τομέας που θίγεται ως προς εσάς είναι ο οικονομικός. Μην κάνετε οτιδήποτε εμπεριέχει ρίσκο και προκληθεί ανασφάλεια. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα αισθηματικά.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Κυριακή και Δευτέρα.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Τετάρτη και Πέμπτη.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι ο Μάιος που από τις 14 περίπου και μετά σας έβαλε σε μια νέα φάση με διαφορετικούς ρυθμούς στην καθημερινότητα και βέβαια περισσότερα απρόοπτα και υποχρεώσεις. Ο Ιούνιος συνεχίζει περίπου στο ίδιο μήκος κύματος, γι’ αυτό θα χρειαστεί να είσαστε υπεύθυνοι, ψύχραιμοι και προσεκτικοί. Ορισμένοι από εσάς τώρα πιθανόν μπορεί να αναγκαστείτε να εργαστείτε ή και να ζήσετε μέσα σε συνθήκες ή με όρους που δεν είναι της επιλογής σας. Αν πρέπει να παραμείνετε εκεί όπου εργάζεστε, μάλλον θα πρέπει να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Ακόμα και εσείς που θέλετε να αλλάξετε εργασία ή να βγείτε στην... αγορά πρώτη φορά, να γνωρίζετε ότι κάτι πιο ξεκάθαρο ή καλύτερο θα μπορείτε να έχετε από τις 29 Ιουνίου και μετά. Οχι ρίσκο λοιπόν τώρα και κάτι ανάλογο ισχύει και για τα αισθηματικά. Διαφορές, ζήλιες και μπερδέματα εύκολα τώρα θα μεγεθυνθούν. Τον νου σας...

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Δευτέρα και Τρίτη.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Κυριακή, Παρασκευή και Σάββατο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Ερμής πέρασε ήδη στο ζώδιό σας για μια μακρά παραμονή -θα βρίσκεται εκεί έως τις αρχές Αυγούστου- και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν μια μεγαλύτερη κινητικότητα, νέα σχέδια και αλλαγές, που μπορεί να βάλουν την εργασία, τις σπουδές αλλά εν μέρει και τη ζωή σας ολόκληρη σε άλλες ράγες. Μάλιστα επειδή ο Ιούνιος στο μεγαλύτερο μέρος του θα είναι πιο βατός και πιο αποτελεσματικός συγκριτικά με τον Ιούλιο, τώρα καλό είναι να βιαστείτε. Να βιαστείτε να ξεκαθαρίσετε ασάφειες ή μπερδεμένες καταστάσεις, όπου αυτές

υπάρχουν, ή ακόμα και να ζητήσετε κάποιες εγγυήσεις εκεί όπου κάτι δεν σας... γεμίζει και τόσο το μάτι. Πρόκειται για την εργασία; Είναι ένα οικονομικό, περιουσιακό ή οικογενειακό θέμα; Το αυτό ισχύει και στην αισθηματική ζωή σας, όπου τα πράγματα είναι λίγο... ναι και όχι. Από τον Ιούλιο και μετά ξεκινά μια νέα φάση που δεν έχουν θέση οι μεσοβέζικες λύσεις.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Κυριακή, Τετάρτη και Πέμπτη.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Δευτέρα και Τρίτη.

ΛΕΩΝ

Η αίσθηση που έχετε ότι εσείς θέλετε να τρέξετε και κάτι ή κάποιος σας τραβάει πίσω από το μανίκι είναι και σωστή και αιτιολογημένη. Κρόνος λέμε εμείς είναι η αιτία, όπου Κρόνος σημαίνει βάρος, εμπόδιο, αρνητική συγκυρία, νόμος ή κανονισμός, άτομο, ιδέα, δοξασία, φόβος ή και συναίσθημα και λίγο πολύ η κατάσταση θα πάει κάπως έτσι έως την 1η Ιουλίου. Αυτό ισχύει περισσότερο για εσάς που είσαστε γεννημένοι μέσα στον Ιούλιο και λιγότερο για τους υπολοίπους του ζωδίου σας. Οπως αντιλαμβάνεστε, το γνωστό... τους ζυγούς λύσατε, μαρς, θα το ακούσετε μετά από αυτήν την ημερομηνία. Βεβαίως και μέχρι τότε δεν θα μείνετε με τα χέρια σταυρωμένα και αυτή η εβδομάδα ευνοεί μικρά βηματάκια προόδου παντού, ιδιαίτερα στην αρχή και στο τέλος της. Η πανσέληνος στον Τοξότη, όπως και η σεληνιακή έκλειψη στις 5 δοκιμάζει τη συνέχεια και τη σταθερότητα μιας σχετικά νέας αισθηματικής σχέσης.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη και Σάββατο.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Τετάρτη και Πέμπτη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ασφαλώς και η μετακίνηση του Ερμή από τους Διδύμους στον Καρκίνο είναι ένα θετικό στοιχείο, γιατί δίνει τη δυνατότητα ενός προχωρήματος πολλών θεμάτων, αλλά από την άλλη αυτή η εβδομάδα -ιδιαίτερα προς το τέλος της- δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να επωφεληθείτε. Η ρευστότητα και τα σκαμπανεβάσματα που δημιουργούν η σεληνιακή έκλειψη και η πανσέληνος στον Τοξότη στις 5 προεκτείνονται και σε εσάς. Ενα δύσκολο ή ανατρεπτικό των σχεδίων σας γεγονός δεν συμβαίνει πάντα απαραιτήτως την ημέρα που λαμβάνουν χώρα αυτά τα φαινόμενα. Πιθανόν να γίνει κάτι μία εβδομάδα πριν, κατά τη διάρκεια του φαινομένου, η μία εβδομάδα μετά. Οπως αντιλαμβάνεστε, χρειάζονται παντού προσοχή, ψυχραιμία και υπομονή. Σχέσεις και συνεργασίες μπορεί να δοκιμαστούν και ίσως να σπάσουν. Μην αμελείτε την υγεία σας.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Κυριακή, Τετάρτη και Πέμπτη.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Παρασκευή και Σάββατο.

ΖΥΓΟΣ

Ασφαλώς και δεν μπορεί να πει κανείς ότι μέσα σε έναν σχετικά... καλούτσικο μήνα -και λέω καλούτσικο γιατί το «καλό» το έχετε μάλλον διαγράψει από τις προσδοκίες σας περίπου από τον Δεκέμβριο του 2017 και μετά- μπορεί κάποιος να κάνει πολλά, αλλά αν σας πω ότι κυριολεκτικά θα πρέπει να... στύψετε αυτόν τον Ιούνιο δεν θα σας αρέσει και τόσο. Ομως, αλήθεια, συγκριτικά με τον Ιούλιο αυτός είναι ο μήνας που ακόμα και με τις ατέλειες και τα αρνητικά του προσφέρεται για μεγαλύτερη αξιοποίηση από εσάς. Πάντα όμως με προσοχή σε ό,τι λέτε, υπόσχεστε -ή σας υπόσχονται-, γράφετε ή υπογράφετε, όπως και ό,τι έχει να κάνει με σπουδές, Διαδίκτυο, έντυπα και έγγραφα πάσης φύσεως, κάρτες, λογαριασμούς, αποδείξεις, παιδιά, μεταφορικά μέσα, ταξίδια και μετακινήσεις. Απαιτείται η προσοχή σας σε αυτά όχι μόνο αυτήν την εβδομάδα, αλλά και τον επόμενο μήνα. Αξιοποιήστε περισσότερο αυτήν την εβδομάδα -και για τις σχέσεις σας- στο ξεκίνημά της. Θα είναι πιο βατή.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Κυριακή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Κάπως ιδιαίτερη για πολύ κόσμο εμφανίζεται η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου και αυτό λόγω των δύο σημαντικών φαινομένων που θα δημιουργηθούν στις 5 Ιουνίου στον Τοξότη. Πρόκειται για τη σεληνιακή έκλειψη και την πανσέληνο. Ακόμα και αν εσάς δεν σας επηρεάζει με έναν άμεσο και καθοριστικό τρόπο, δεν μπορεί να πει κανείς ότι οι αρνητικές επιδράσεις τους θα αφήσουν ανεπηρέαστα τα οικονομικά ή κάποια συμφέροντά σας. Σε κόντρα του Κρόνου και του Ουρανού που θέτουν εμπόδια, βάρη και πάσης φύσεως ενοχλητικά στοιχεία -ιδιαίτερα για εσάς του Οκτωβρίου-, υπάρχουν άλλες ευνοϊκές πλανητικές δυνάμεις που εξισορροπούν έστω και στο πάρα πέντε τα αρνητικά με τα θετικά παντού. Ο... νεοφερμένος στον Καρκίνο, π.χ., Ερμής θα συμβάλει στην επικοινωνία αλλά και στα διάφορα μέσα της, όπως Διαδίκτυο κ.λπ., αλλά και στη σύναψη καλύτερων σχέσεων σε σπουδές, ταξίδια, μετακομίσεις, παιδιά και συμφωνίες.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Κυριακή, Τετάρτη και Πέμπτη.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. –

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Μάιος κλείνει με αυτήν την περίεργη διάθεση και την περίεργη... γεύση θα έλεγε κανείς, αφού από τις 14 και μετά σας πέρασε σε μία άλλη φάση, η οποία περιέχει και κούραση -ψυχική, πνευματική ή και σωματική- αλλά και μεγάλη ρευστότητα και ανατροπές. Αυτή η εβδομάδα είναι κάπως ιδιαίτερη για εσάς καθώς στο ζώδιό σας λαμβάνουν χώρα δύο σεληνιακά φαινόμενα. Πρόκειται φυσικά για τη σεληνιακή έκλειψη και την πανσέληνο που γίνονται στις 5. Εδώ κρίνονται και δοκιμάζονται συνεταιρισμοί, σχέσεις και συνεργασίες. Ο,τι δεν έχει περιθώριο να προχωρήσει και να εξελιχθεί, θα δείξει τις αδυναμίες του. Αν μπορεί να ενισχυθεί για να προχωρήσει ως έχει με διορθωτικές κινήσεις, θα φανεί. Ο,τι δεν μπορεί, θα υποχωρήσει ή θα σταματήσει. Φροντίστε πιο σωστά την υγεία σας -μολύνσεις, κρυώματα και μικροατυχήματα- και μην παίρνετε πουθενά αποφάσεις εν θερμώ.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Δευτέρα και Τρίτη, ναι και όχι Παρασκευή και Σάββατο.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Κυριακή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι πιθανόν για πολύ κόσμο αυτή να είναι και η πιο ρευστή και απρόβλεπτη εβδομάδα του Ιουνίου και αυτό εξαιτίας της δεληνιακής έκλειψης και της πανσελήνου που γίνονται στον Τοξότη στις 5. Ως προς εσάς η επίδραση αυτών των δύο φαινομένων είναι κάπως... ξώφαλτση και δεν δημιουργεί δυσάρεστα καθοριστικά περιστατικά. Βεβαίως φωτίζει κάποιους φόβους ή... φοβίες και με την αρνητική επίδραση του Ερμή μπορεί να καθυστερήσει ή και να μπερδέψει «πράγματα». Συμφωνίες που έγιναν μπορεί να τροποποιηθούν ή νέες να καθυστερήσουν. Προσοχή θα απαιτηθεί σε ό,τι αφορά σε Διαδίκτυο, έντυπα και έγγραφα πάσης φύσεως, σπουδές, παιδιά, μεταφορικά μέσα και ταξίδια. Το κλείσιμο αυτής της εβδομάδας και το ξεκίνημα της ερχόμενης θα είναι καλύτερα για εσάς και έτσι θα έχετε και μεγαλύτερη σιγουριά και για τις σημαντικές σχέσεις και για τις επιλογές σας.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Κυριακή, Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή 7.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Δευτέρα και Τρίτη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κάπως ρευστή και περίεργη εμφανίζεται η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου γενικότερα, καθώς στις 5 δημιουργείται μια σεληνιακή έκλειψη, η οποία θα συνοδευτεί από πανσέληνο. Τα φαινόμενα αυτά θα γίνουν στον Τοξότη. Εκ πρώτης όψεως δεν σας αφορούν με έναν τρόπο ιδιαίτερα αρνητικό, αλλά όπως και να ’χει δεν θα περάσουν και εντελώς απαρατήρητα. Ενα... γκάζι-φρένο μπορεί να παρατηρηθεί σε κάποιο σχέδιό σας, ενώ θίγονται και κάπως οι δραστηριότητες που σχετίζονται με ομάδες, λέσχες, συλλόγους, σωματεία, παρέες και πολιτικά κόμματα. Οσοι έχετε γεννηθεί μέσα στον Ιανουάριο είναι φυσικό να αντιμετωπίζετε μια μεγαλύτερη πίεση συγκριτικά με τους υπολοίπους του ζωδίου σας. Ολοι σας και περισσότερο εσείς θα νιώσετε τη μετάβαση προς το καλύτερο από τον Ιούλιο και μετά, γι’ αυτό τώρα δεχτείτε πιο φιλοσοφικά τον πιο αργό βηματισμό παντού. Ποντάρετε πιο πολύ στην ερχόμενη εβδομάδα.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Τετάρτη και Πέμπτη.

ΙΧΘΥΕΣ

Μάλλον κουρασμένους και αρκετά προβληματισμένους σας βρίσκει η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και είναι φυσικό, αφού περίπου από τις 14 Μαΐου και μετά έχετε περάσει σε μια νέα φάση που άλλαξε σε πολλά τους ρυθμούς και την καθημερινότητά σας. Ο καινούργιος μήνας ίσως να είναι και ο πιο περίεργος και απαιτητικός στο υπόλοιπο 2020, γι’ αυτό διατηρήστε την ψυχραιμία σας και διαφυλάξτε τα πραγματικά σημαντικά όσο μπορείτε. Αυτό θα σας ζητηθεί να κάνετε και σε αυτήν την εβδομάδα, που την Παρασκευή θα φιλοξενήσει μια σεληνιακή έκλειψη και μια πανσέληνο. Τα δύο αυτά φαινόμενα θα γίνουν στον Τοξότη και θα σας επηρεάσουν με έναν επιβαρυντικό τρόπο. Αποφύγετε να πάρετε ρίσκο οπουδήποτε και μη δραματοποιήσετε την κατάσταση στην εργασία και τις σχέσεις σας. Μην αμελείτε την υγεία σας.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Τετάρτη και Πέμπτη.
ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Κυριακή, Παρασκευή και Σάββατο.

Βίκη Παγιατάκηζώδιααστρολογικές προβλέψειςζώδια Ιουνίου