Lifestyle|03.06.2020 23:29

Θεοδωρίδου - Καναράκης: «Η drive in συναυλία ήταν υπόσχεση που δώσαμε στον κόσμο»

Άγγελος Γεραιουδάκης

Μία ιδιαίτερη συναυλία έδωσε το βράδυ της Τρίτης, 2 Ιουνίου, η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Α΄ Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας, κάτω από το Γκολφ. Με ένα καλοκαιρινό σύνολο σε πορτοκαλί χρώμα, η λαϊκή τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή και αποθεώθηκε από τους θεατές που αντί για χειροκροτήματα της χάρισαν ασταμάτητα «κορναρίσματα». Η σκηνή ήταν πλήρως εξοπλισμένη με ηχοσυστήματα και φωτορυθμικά που «έκλεβαν» τις εντυπώσεις. «Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, η οποία ξεπέρασε κάθε φαντασία μου. Συνεργαστήκαμε πολλά άτομα μεταξύ μας και δουλέψαμε σκληρά για να βγάλουμε το αποτέλεσμα αυτό. Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, είναι ένας προσιτός άνθρωπος που μας βοήθησε αρκετά για να υλοποιήσουμε την ιδέα» επισημαίνει η σπουδαία ερμηνεύτρια στο ethnos.gr

Αυτή η συναυλία είχε μία μεγάλη διαδρομή μέχρι να καταλήξει ως drive in. «Στην περίοδο του εγκλεισμού, εγώ είχα κάτσει και είχα ασχοληθεί πάρα πολύ με το Instagram και με τα lives που έκανα κάθε βράδυ. Ένα τυχαίο γεγονός που εξελίχθηκε σε μία πολύ όμορφη παρέα με τους φίλους μου. Μέσα σε αυτά τα live που έκανα, έλεγα στους διαδικτυακούς μου φίλους ότι θα ανταμώσουμε σύντομα. Παρόλο που κάθε μέρα ακούγαμε πως το καλοκαίρι δεν θα δουλέψει κανείς. Εγώ, όμως, κάθε μέρα προσπαθούσα να σκεφτώ τρόπους να υλοποιήσω την υπόσχεση που είχα δώσει στον κόσμο. Να καταφέρω δηλαδή να κάνω μία συναυλία για τον κόσμο. Έτσι, μίλησα στον καλό μου φίλο, Πάνο Κατσαρίδη, και τον ρώτησα αν μπορεί να με βοηθήσει. Στην αρχή είχα σκεφτεί μία ταράτσα. Να είμαι εγώ σε ένα ψηλό μέρος μαζί με την ορχήστρα μου και ο κόσμος γύρω-γύρω από τα μπαλκόνια να παρακολουθεί. Τότε ο Πάνος συζήτησε με τον δήμαρχο της Γλυφάδας και βρήκαν τη λύση του drive in. Ήταν μία υπόσχεση που είχα δώσει στον κόσμο και ήθελα να την τηρήσω».

Για κάθε αυτοκίνητο υπήρχε προκαθορισμένος χώρος στάθμευσης, ο οποίος ήταν ουσιαστικά η θέση κάθε θεατή στη συναυλία. Έτσι, κάθε θαμώνας είχε την απαιτούμενη απόσταση από τον διπλανό του καθώς βρισκόταν μέσα στην ασφάλεια του αυτοκινήτου του. Η λαϊκή τραγουδίστρια εμφανίστηκε αφιλοκερδώς και αποζημίωσε με τη ζωντάνια και τα υπέροχα τραγούδια της το κοινό που μέσα από τα αυτοκίνητα του τραγουδούσε, χόρευε και ζούσε μοναδικές στιγμές μιας συναυλίας που δεν είχε προηγούμενο. «Ήταν κάτι που το έζησα για πρώτη φορά. Ήταν μία μαγική εικόνα. Το σπουδαιότερο, όμως, για μένα ήταν αυτό που ένιωθα και όχι αυτό που έβλεπα. Δηλαδή, την ανάγκη του κόσμου για τραγούδι και διασκέδαση. Θέλουμε να αρχίζουμε να περνάμε και πάλι καλά. Ο καθένας με τον τρόπο του και όπως μπορεί. Ήταν ένα ηχηρό μήνυμα τόσο από εμένα ως καλλιτέχνης όσο και από τον κόσμο» σημειώνει η Νατάσα Θεοδωρίδου. «Ο κόσμος ήταν διψασμένος για να διασκέδαση. Δεν τον είδα καθόλου φοβισμένο. Δεν ξέρω τι γινόταν σε όλη την έκταση, αλλά μέχρι εκεί που έβλεπε το μάτι μου, ο κόσμος ήταν χαρούμενος» συμπληρώνει ο Παντελής Καναράκης

Νατάσα Θεοδωρίδου (Copyright: Papadakis Press)

Τη συναυλία άνοιξε ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος με τον δικό του ιδιαίτερο και χιουμοριστικό τρόπο, ζήτησε από το κοινό να υποδεχτεί τη Νατάσα με κόρνες αντί για χειροκροτήματα υπογραμμίζοντας ότι το «Drive in Φεστιβάλ» είναι ήδη στη ζωή μας και έχει τη δική του σημασία για το φετινό καλοκαίρι. «Ήταν μία πολύ όμορφη και πρωτόγνωρη βραδιά. Δεν μου είχε τύχει ξανά να εμφανιστώ πάνω στη σκηνή και από κάτω οι θεατές να 'ναι μέσα στα αυτοκίνητά τους. Φώναζαν, τραγουδούσαν, χόρευαν, χειροκροτούσαν και πατούσαν ασταμάτητα τις κόρνες» τονίζει ο Παντελής Καναράκης και προσθέτει: «Εγώ βγήκα πρώτος στη σκηνή και παρουσίασα το πρώτο μέρος της μουσικής παράστασης, ενώ αργότερα εμφανίστηκε και η Νατάσα. Επειδή είμαι ένας άνθρωπος αρκετά αγχωτικός και ψυχαναγκαστικός, από τα παρασκήνια έκλεβα ματιές για να μην βγω στη σκηνή εντελώς έκπληκτος. Δεν ήξερα, βέβαια, τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία που θα τη θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Επίσης, είχε πολύ πλάκα που ήμουν ντυμένος τροχονόμος και σφύριζα με τη σφυρίχτρα μου».

Παντελής Καναράκης (Copyright: Papadakis Press)

Μέσα από το αυτοκίνητο, με αποστάσεις και ασφάλεια, όπως ήταν ο στόχος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, οι τυχεροί της βραδιάς χάρηκαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Η Νατάσα Θεοδωρίδου φωτεινή, ζωντανή και χαρούμενη, μπροστά από μια οθόνη 30 µέτρων µήκους και 14 µέτρων ύψους, πάνω σε μια μεγάλων διαστάσεων σκηνή ερμήνευσε τις πιο γνωστές της επιτυχίες για περίπου δύο ώρες με τους θεατές μέσα στα παρατεταγμένα σε ειδικό χώρο αυτοκίνητα να την αποθεώνουν. «Σίγουρα είναι μία εμπειρία που θα ήθελα να ξαναζήσω. Έβλεπα τον κόσμο να περνάει καλά και χαιρόμουν» αναφέρει με ειλικρίνεια η λαϊκή τραγουδίστρια. «Εγώ θα ήθελα να το κάνω ξανά τον χειμώνα. Που θα κάνει κρύο και όλοι θα είναι κλεισμένοι στα αυτοκίνητά τους. Να μη βλέπω πρόσωπα και να μην ακούω φωνές. Να δω πώς είναι το απόλυτο drive in» υπογραμμίζει ο Παντελής Καναράκης.  

Οι δύο καλλιτέχνες είναι κολλητοί φίλοι παραπάνω από είκοσι χρόνια, από τότε που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο. Οι δυο τους δεν έπαψαν ποτέ να είναι κοντά και παρά τους διαφορετικούς δρόμους που ακολούθησαν επαγγελματικά -εκείνος στην υποκριτική και εκείνη στο τραγούδι- κατάφεραν να συγκρατήσουν αυτή την τόσο δυνατή φιλία που έμεινε ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου. «Μετά από τόσα χρόνια δεν μιλάς πλέον για φιλία, αλλά για οικογένεια. Έχουμε ζήσει πολλές έντονες στιγμές. Είναι από τα πρώτα πρόσωπα που θα πάρω τηλέφωνο για να μοιραστώ ένα ευχάριστο ή δυσάρεστο νέο. Στο γέλιο και στη χαρά καταλαβαίνεις καλύτερα τον χαρακτήρα του άλλου» αναφέρει ο γνωστός ηθοποιός. 

Ο Guardian ποστάροντας φωτογραφίες από τη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στο live του αναρωτιέται αν αυτό είναι το μέλλον των συναυλιών, δεδομένης της πανδημίας του κορoνοϊού που ανάγκασε όλη την υφήλιο να αλλάξει τις κοινωνικές της συμπεριφορές. «Αυτή τη στιγμή, όλα τα πολιτιστικά δρώμενα βρίσκονται σε παύση. Περιμένουμε να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα. Για το καλοκαίρι ετοιμάζω περιοδεία μαζί με τον Παντελή. Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος και θεωρώ ότι έχουμε τη δύναμη να διορθώσουμε και να ξεπεράσουμε τα πάντα. Σίγουρα, η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητά μας. Θα πρέπει να είμαστε όλοι ασφαλείς. Θα πρέπει να προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να βρισκόμαστε και μέσα στο σπίτι μας, από τη στιγμή που όλα τα επαγγέλματα έχουν ανοίξει. Πρέπει να ανοίξει και το δικό μας. Για παράδειγμα, βρήκαμε τη λύση του drive in. Παλιότερα ήταν κάτι που δεν το φανταζόταν κανείς» καταλήγει η Νατάσα Θεοδωρίδου. 

Από τη drive in συναυλία της Θεοδωρίδου και του Καναράκη στη Γλυφάδα (Copyright: NDP)
Από τη drive in συναυλία της Θεοδωρίδου και του Καναράκη στη Γλυφάδα (Copyright: Eurokinissi)
Από τη drive in συναυλία της Θεοδωρίδου και του Καναράκη στη Γλυφάδα (Copyright: Eurokinissi)

Σημειώνεται ότι οι κρατήσεις για τη συμμετοχή θεατών στη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου που έγιναν ηλεκτρονικά μέσω του site του Δήμου Γλυφάδας, ξεπέρασαν τις 7.000. Τα 285 αυτοκίνητα που μπήκαν με τους επιβάτες τους στον χώρο της συναυλίας προέκυψαν ύστερα από κλήρωση, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και της Νατάσας Θεοδωρίδου και μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Γλυφάδας. Για το αποτέλεσμα της κλήρωσης ενημερώθηκαν στη συνέχεια εντός της ημέρας όλοι οι συμμετέχοντες.

Γλυφάδαdrive inΠαντελής ΚαναράκηςΝατάσα Θεοδωρίδου