Lifestyle|09.06.2020 16:13

Γιώργος Παπαδάκης: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η δημοσιογραφία και το επεισόδιο Κασιδιάρη – Κανέλλη

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος μίλησε για τις δύσκολες στιγμές μπροστά και πίσω από την κάμερα, την προσωπική του ζωή και την πορεία του στη δημοσιογραφία. «Δουλεύω από δώδεκα ετών. Ήταν πολύ φτωχή η οικογένειά μου και ο πατέρας μου ήταν μαρμαράς. Είχε πρόβλημα υγείας η μητέρα μου και η αδελφή μου. Έχω κάνει όλες τις δουλειές που μπορείς να φανταστείς. Μέχρι που έχω σηκώσει και στεφάνια σε νεκροταφείο. Έχω δουλέψει σε οικοδομή, σε εργοστάσιο και σε περίπτερο. Ήθελα να σπουδάσω κοινωνιολογία στο Παρίσι και μια οικογένεια ήθελε να με στείλει, αλλά δεν μπόρεσα να πάω, έπρεπε να μείνω για να συντηρήσω το σπίτι, εγώ και ο αδελφός μου ουσιαστικά». 

Στην συνέχεια, ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 αποκάλυψε την πρώτη φορά που βγήκε στο πλατό. «Δεν ήταν προγραμματισμένο να βγω. Ετοιμαζόταν αυτή η μεσημεριανή εκπομπή, δεν υπήρχε τίτλος. Ο Νάσος Αθανασίου και η Σεμίνα Διγενή έψαχναν έναν άνθρωπο που θα ήταν υπεύθυνος των ρεπορτάζ και αυτός ήμουν εγώ. Κάνουμε τις συσκέψεις και στις συσκέψεις βγήκε μια χημεία και με τον Νάσο και με τη Σεμίνα. Καταρχάς, ήμουν πάρα πολύ τυχερός που με εμπιστεύθηκαν γιατί ήταν καταξιωμένοι τηλεοπτικοί -και όχι μόνο- δημοσιογράφοι με πολύ μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία και εγώ δεν ήξερα τι είναι κάμερα. Ήξερα ελάχιστα πράγματα από τηλεόραση. Πάνω στο στήσιμο της εκπομπής, 15:00 θα έβγαινε η εκπομπή, τρεις ήμασταν, "Τρεις στον αέρα", να ο τίτλος».

Για το επεισόδιο Κασιδιάρη και Κανέλλη είπε: «Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Όταν σηκώθηκε ο Κασιδιάρης και πέταξε το νερό στη Δούρου, κρατούσε το ποτήρι στη συνέχεια και φοβόμουν ότι θα πετάξει και το ποτήρι. Εγώ έφυγα για να πάω να πιάσω τον Κασιδιάρη για να μην πετάξει το ποτήρι στη Δούρου. Κι εκείνη την ώρα “τι κάνεις ρε;” του λέει η Λιάνα και γίνεται η συμπλοκή. Το “όχι, όχι” που φώναζα και που κορόιδεψαν πάρα πολλοί ήταν μια προσπάθεια να πω “όχι, όχι” μη φύγει το ποτήρι και χτυπήσει τη Δούρου. Ήταν εκεί ο μετέπειτα ΠτΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Ρένα Δούρου, η Λιάνα Κανέλλη, τραυματισμένος ο Ντίνος Σιωμόπουλος που ήταν δίπλα μου και η Ντόρα Κουτροκόη, η οποία χάθηκε, δεν ήξερα που ήταν. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή, αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν ξύλο πολιτικοί μέσα στο πλατό. Είχε ξανασυμβεί τη δεκαετία του ’90 μεταξύ δύο πολιτικών, ευτυχώς μόλις τελείωσε η εκπομπή. Τελειώνει η εκπομπή και γυρίζει ο ένας και λέει στον άλλον «ρε “μπιπ”», σηκώνεται ο άλλος «ποιον είπες “μπιπ” ρε “μπιπ”» και αρχίζουν οι μπουνιές και οι κλωτσιές κι εμείς να προσπαθούσαμε να τους χωρίσουμε». 

Αναφερόμενος σε δημοσιογράφους που ξεκίνησαν στο πλευρό του και σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκαν αργότερα απέναντί του τηλεοπτικά, ο ίδιος δήλωσε «πως κάτι τέτοιο δεν τον ενόχλησε ποτέ, το μόνο που θα μπορούσε να τον στεναχωρήσει είναι να μην μάθαινε πρώτος την επιθυμία τους να αποχωρήσουν».

ΑΝΤ1Γιώργος ΠαπαδάκηςΝίκος Χατζηνικολάου