Lifestyle|21.06.2020 15:19

Κώστας Καραφώτης: Το πριβέ πάρτι στον Σκορπιό και η γνωριμία με τον Ριμπολόβλεφ

Αλέξης Μίχας

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο Κώστας Καραφώτης μιλά στο «TV Έθνος» για τη συμμετοχή του στο «Just the 2 of us» του Open, τη συνεργασία του με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου και τα σχόλια της επιτροπής. Αναφέρεται ευθέως στη σχέση του με την Εύη Σαλταφερίδου, ενώ μιλά και για το ντεμπούτο του στην κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα που δεν προβλήθηκε ποτέ.

Πώς ήρθε η πρόταση για τη συμμετοχή σου στο J2US;

Μέσω της δισκογραφικής εταιρείας μου αλλά και της προσωπικής σχέσης που είχα με την παραγωγή του σόου του Open από προηγούμενες συνεργασίες μας.

Πώς ξεκίνησε η συνεργασία με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου στη σκηνή του σόου και πώς εξελίσσεται μέχρι σήμερα;

Στην αρχική πρόταση και στα ονόματα με τα οποία θα μπορούσα να συνεργαστώ δεν συμπεριλαμβανόταν η Βίκυ. Παρουσιάστηκε στην πορεία το όνομά της και όταν άκουσα τα πρώτα της ντέμο ως υποψήφιος δάσκαλος μού άρεσε πολύ. Εχει μελωδική φωνή. Δεν γνωριζόμασταν από πριν, η πρώτη μας επαφή έγινε με το J2US. Δέσαμε πολύ γρήγορα. Είναι πανέξυπνη, επίμονη, τελειομανής και θέλει να φτάσουμε ψηλά στο παιχνίδι, όπως θέλω και εγώ.

Η πρωτιά είναι ο στόχος σας;

Οχι απαραίτητα. Σίγουρα θέλουμε να είμαστε ανάμεσα στους φιναλίστ των τελευταίων επεισοδίων του J2US και πιστεύω πως έχουμε και τα προσόντα. Η Βίκυ είναι μία από τις διαγωνιζόμενες που μπορεί να είναι φιναλίστ.

Τα σχόλια της επιτροπής μέχρι τώρα πώς τα εισπράττεις;

Με χαρά και ίσως με κάποιες πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Ο καθένας βλέπει το τραγούδι από τη δική του οπτική γωνία. Για παράδειγμα, σκηνοθετικά μια ερμηνεία μπορεί εγώ να τη βλέπω με έναν τρόπο και ο κ. Φασουλής από τη δική του πλευρά να τη βλέπει αλλιώς. Εγινε αυτό στο «Americano». Σε κάποια άλλη στιγμή η Μαρία Μπακοδήμου ήθελε ένα τραγούδι πιο ερωτικό, ενώ εμείς λόγω στίχου το είπαμε πιο απόμακρο. Είναι καλό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Σε έχει ενοχλήσει κάποιο από τα σχόλια της επιτροπής;

Οχι, δεν έχει ειπωθεί κάτι κακό και δεν θα υπήρχε και λόγος άλλωστε. Το J2US είναι ένα τάλεντ σόου. Και εμείς από την πλευρά μας βλέπουμε το σόου με πολλή αγάπη και πολλή δουλειά. Και δουλεύουμε πολύ κάθε εβδομάδα το πρότζεκτ μας. Η Βίκυ επειδή είναι πάνω από ένα επίπεδο τραγουδιστικά, ασχολούμαστε με άλλα πράγματα. Με τη σκηνική παρουσία, με τον χορό. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του.

Από τα τραγούδια που έχετε ερμηνεύσει, ποιο ξεχωρίζεις και για ποιο λόγο;

Το «Americano», γιατί ξεφύγαμε από τα τετριμμένα. Χορέψαμε, το χαρήκαμε και πήραμε και πολύ καλή βαθμολογία.

Τι θέλετε να πείτε στο παιχνίδι που ακόμη δεν το έχετε πει;

Κάτι από παλιό μιούζικαλ. Δεκαετιών ’40-’50.

Εσύ ξεκίνησες την καριέρα σου από ένα τάλεντ σόου...

Τάλεντ σόου και ριάλιτι, γιατί στο «Fame Story» η ζωή μας ήταν εκτεθειμένη 23 ώρες το 24ωρο...

Θεωρείς πως αυτή η απόφασή σου σε εξέλιξε ή θα μπορούσες να είχες ακολουθήσει μουσικά έναν άλλο δρόμο; Κάνοντας μια αναδρομή πίσω πώς το βλέπεις;

Σίγουρα δεν μπορώ να το δω στο θέμα της εξέλιξης. Πριν από 16 χρόνια ήταν μια αυθόρμητη απόφαση που είχε ως στόχο τη μουσική και μόνο. Ηταν τόση η αγάπη μου για τη μουσική που δεν με πείραζε το υπόλοιπο κομμάτι, το οποίο δεν ήταν σε μένα τόσο οικείο. Δηλαδή της έκθεσης στην κάμερα. Το κίτρινο κομμάτι αυτής της όλης κατάστασης. Είχα τόση αγάπη για το τραγούδι που παρέβλεψα όλα τα υπόλοιπα.

Καλώς τα παρέβλεψες;

Καλώς, γιατί δεν στάθηκα εκεί.

Πώς από την Ιατρική, και πτυχιούχος μάλιστα, έγινε η μετάβαση στο τραγούδι;

Οπως σε πολύ κόσμο που κάνει επαγγελματική μετάβαση. Δεν είναι κάτι δύσκολο, ούτε κάτι εύκολο, ούτε κάτι το οποίο ορίζεις από πριν. Η Ιατρική ήταν μια αγάπη που είχα προς το επάγγελμα και λειτούργημα. Ηθελα λοιπόν να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και μετά να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Σεβάστηκα τον κόπο των γονιών μου που με σπούδασαν τόσα χρόνια και θεώρησα σωστό να τους πάω κάτι πίσω. Το πτυχίο το αναγνώρισα στην Ελλάδα και είμαι γραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο. Η ευχή βέβαια των γονιών μου στη συνέχεια ήταν να ακολουθήσω αυτό που με κάνει χαρούμενο και να νιώθω καλύτερα ως άνθρωπος. Ετσι ακολούθησα το όνειρό μου.

Τώρα θα άφηνες για κάποιο άλλο επάγγελμα το τραγούδι;

Δεν το θεωρώ επάγγελμα το τραγούδι. Είναι μια αγάπη που έχω και μου αποφέρει εισόδημα, αλλά παράλληλα ασχολούμαι και με άλλα πρότζεκτ. Επιχειρηματικά αλλά και τηλεοπτικά.

Θα σε ενδιέφερε κάτι άλλο στην τηλεόραση. Να δοκιμαστείς, για παράδειγμα, σε ρόλο παρουσιαστή;

Είναι ένας χώρος που μου αρέσει η τηλεόραση. Νιώθω πολύ πιο άνετα απ’ ό,τι ένιωθα κάποτε. Και με ελκύει κιόλας αυτήν την περίοδο.

Εφτασες πολύ κοντά να σε δούμε σε τηλεοπτική σειρά που δεν βγήκε ποτέ. Το «Room service πλιζ» του Αλέξανδρου Ρήγα...

Ναι, θα είχα σταθερό ρόλο. Αυτό έγινε μετά από προσέγγιση του Αλέξανδρου Ρήγα. Μου έδωσε το σενάριο, το είδαμε μαζί παρέα και πιστεύω πως έγραψε ακριβώς πάνω μου. Στηρίχθηκε στο χιούμορ μου και στις αντιδράσεις μου στην πραγματική ζωή. Εφτιαξε έναν χαρακτήρα κοντά σε εμένα για να μη με δυσκολέψει και αυτό είναι το τεράστιο ταλέντο του.

Προϋπήρχε η γνωριμία;

Μόνο κοινωνικά λόγω του χώρου. Η γνωριμία μας έγινε μέσω του «Room service πλιζ».

Στενοχωρήθηκες που δεν έγινε τελικά αυτή η σειρά;

Πολύ, γιατί περνούσαμε πολύ ωραία. Πολύ ωραίο καστ, ο Αλέξανδρος σε πολύ καλή διάθεση και με πολλή όρεξη για δουλειά. Δίνοντας μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, συνεπέστατος σε όλα του. Λυπήθηκα πολύ.

Πρόλαβες να κάνεις γύρισμα;

Βέβαια. Είχαμε έτοιμα 2-3 επεισόδια!

Πώς ήταν το πρώτο γύρισμα;

Με πολύ άγχος, πολύ τρακ. Το πρώτο επεισόδιο είχε πάνω από 20 γκεστ. Και η Ασπα Τσίνα ήταν, με την οποία στη συνέχεια συναντηθήκαμε στο J2US. Ναι, υπήρχε άγχος. Πώς θα στηθώ μπροστά στην κάμερα, πώς θα πλασαριστώ. Πράγματα καινούργια για εμένα, αλλά ο Αλέξανδρος με βοήθησε πολύ, όπως και όλη η υπόλοιπη ομάδα.

Αν ερχόταν τώρα μια πρόταση για σειρά πώς θα την υποδεχόσουν;

Με χαρά, αλλά υπό όρους. Εξαρτάται φυσικά αν θα είχα κλείσει και κάποια τραγουδιστική δουλειά.

Αν σου γινόταν πρόταση για ένα κλειστό νυχτερινό κέντρο τώρα, θα την αποδεχόσουν;

Οχι, γιατί εμπεριέχει ρίσκο αλλά και δέσμευση για κάποιον καιρό που μπορεί να έκανα κάτι άλλο ή να σκεφτώ κάτι άλλο για το σύντομο μέλλον.

Κώστας Καραφώτης και Βίκυ Χατζηβασιλείου (Copyright: Papadakis Press)

Συζητάς κάτι άλλο αυτήν την περίοδο;

Δισκογραφικά συζητώ για την κυκλοφορία ενός καινούργιου τραγουδιού και για κάποια άλλα επιχειρηματικά πρότζεκτ, που δεν έχουν σχέση με το τραγούδι.

Στις συνεργασίες σου στα μαγαζιά είσαι αυστηρός;

Οχι, δεν νομίζω. Σπάνια έχει χρειαστεί να θέσω επιπλέον όρους σε συνεργασίες που έκανα τα τελευταία χρόνια. Αυτό που μου προτείνουν συνήθως είναι στο πλαίσιο αυτών που θέλω και το γνωρίζουν όταν μου κάνουν μια πρόταση.

Από τις μέχρι τώρα συνεργασίες ποιες ξεχωρίζεις;

Αρκετές. Με την Πέγκυ Ζήνα, με την οποία ξεκίνησα κιόλας. Αργότερα με τον Γιώργο Μαζωνάκη. Θα ξεχωρίσω επίσης στη συνέχεια τη συνεργασία μου με τη Γλυκερία, τον Χρήστο Νικολόπουλο και τη Μελίνα Ασλανίδου. Επίσης μια μεγάλη περιοδεία με την κυρία Μαρινέλλα...

Εχεις κάνει λάθος κινήσεις στην πορεία σου για τις οποίες έχεις μετανιώσει;

Σίγουρα έχω κάνει και λάθη. Ομως ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων. Το αντιλαμβάνεσαι αργότερα. Το θέμα είναι να μην τα επαναλαμβάνεις.

Η παρουσία σου στον Σκορπιό το 2013 σε εκδήλωση του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ πώς κλείστηκε;

Η ναυτιλιακή εταιρεία που νοίκιαζε τη θαλαμηγό στον Ρώσο μεγιστάνα με βρήκε, καθώς εκείνος είχε ζητήσει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Δέχθηκα με χαρά και πήγα. Δεν επιτρέπονταν ούτε κινητά ούτε τίποτα. Ηταν πριβέ πάρτι και δεν μπορούμε να πούμε πολλά γι’ αυτό. Από τότε δεν επιτρεπόταν να μιλήσουμε γι’ αυτό.

Ηταν πολύ καλή η αμοιβή για την παρουσία σου;

Δεν μπορώ να το απαντήσω ούτε αυτό. Ηταν πολύ αξιοπρεπής αμοιβή γι’ αυτήν τη δουλειά.

Από τον Σκορπιό τι σου έκανε εντύπωση; Είναι ένα μυθικό νησί...

Δεν υπήρχε η δυνατότητα να περιηγηθούμε στο νησί. Πήγαμε για συγκεκριμένο λόγο και υπήρξε πρόσβαση μόνο σε κάποιες καμπάνες που αλλάξαμε και προετοιμαστήκαμε για την εμφάνιση στο πάρτι. Γύρω γύρω από το νησί είδα κάποια πράγματα και όντως είναι ένας επίγειος παράδεισος.

Ο Ριμπολόβλεφ πώς ήταν ως άνθρωπος;

Σε εμένα προσωπικά φέρθηκε πολύ καλά, ήταν κύριος και άψογος οικοδεσπότης και προς εμάς και προς τη δική του ομάδα.

Ερχομαι στα προσωπικά. Πώς αποφάσισες να προχωρήσεις στην αποκάλυψη της σχέσης σου με την Εύη Σαλταφερίδου;

Δεν το αποφάσισα. Την έβγαλαν. Απλώς εγώ το επιβεβαίωσα. Οταν σε απαθανατίζει ο φακός να περπατάς χέρι χέρι τι απαντάς, ότι δεν είσαι μαζί; Είσαι.

Πόσο καιρό είστε μαζί;

Από τα τέλη Οκτωβρίου.

Μαζί περάσατε την καραντίνα;

Οχι.

Και πώς μπόρεσε και κρατήθηκε η σχέση μέσα στην καραντίνα;

Είναι το πιο εύκολο πράγμα. Δεν βλέπω τη δυσκολία να μην μπορεί να κρατηθεί μια σχέση. Αν πήγαινα, για παράδειγμα, περιοδεία στην Αμερική θα ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η καραντίνα ήταν κατάσταση ανάγκης, οπότε και οι δύο λειτουργήσαμε συνειδητά.

Δηλαδή λειτούργησε θετικά η καραντίνα στη σχέση;

Βεβαίως. Ως αίσθηση μετά το τέλος της καραντίνας όλο αυτό είχε θετικό πρόσημο.

Συγκατοικείτε;

Οχι.

Γενικά είσαι άνθρωπος που δεν του αρέσει να μιλά για την προσωπική του ζωή...

Δεν μου αρέσει να επεκτείνομαι στην προσωπική μου ζωή. Απαντώ στο εάν έχω σχέση, όμως η προσωπική ζωή σίγουρα παραμένει προσωπική από ένα σημείο και μετά και δεν αφορά κανέναν.

Η παρουσία των φωτογράφων σε ενοχλεί;

Οχι. Τις περισσότερες φορές δεν τους αντιλαμβάνομαι κιόλας. Βλέπω κατευθείαν τη φωτογραφία δημοσιευμένη στα έντυπα.

Στην εποχή μας πια υπάρχουν στημένα παπαράτσι;

Εξαρτάται ποιο σκοπό εξυπηρετούν για συγκεκριμένους ανθρώπους. Εγώ δεν έστησα ποτέ κανένα παπαρατσικό.

Σου το έχουν προτείνει;

Οχι, ποτέ, γιατί νομίζω ξέρουν ότι δεν θα το έκανα για κανέναν λόγο.

Οικογένεια, παιδιά. Τα σκέφτεσαι;

Κάποια στιγμή θα το κοιτάξω και αυτό. Οσο μεγαλώνεις τόσο πιο κοντά έρχεσαι σε αυτό. Νομίζω ότι όταν είναι να έρθει, θα έρθει. Κανένας δεν είναι έτοιμος 100% πριν συμβεί.

Σε τι έχεις αλλάξει την τελευταία δεκαετία;

Νομίζω ότι είμαι πιο κοινωνικός. Η αλλαγή είναι αρκετά μεγάλη για ανθρώπους που με ξέρουν λίγο. Για όσους με ξέρουν καλύτερα βίωσαν την αλλαγή πιο σταδιακά. Εχει αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης της σχέσης μου με τους ανθρώπους, τους συνεργάτες, το πώς βλέπω τη δουλειά μου. Επίσης δεν δίνω σημασία σε κάποια πράγματα στα οποία έδινα μεγαλύτερη σημασία στο παρελθόν.

Πες μου ένα επαγγελματικό σου όνειρο...

Ιδανικά εάν δεν είχε συμβεί όλο αυτό με τον κορονοϊό, να προέκυπτε μια μεγάλη συνεργασία με ένα μεγάλο όνομα στο εξωτερικό.

Για τον επόμενο χειμώνα έχεις συζητήσει κάτι;

Ναι, βέβαια. Αρκεί να μην υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας.

Κλείνω όπως αρχίσαμε, με το J2US. Ποιους ξεχωρίζεις από τους συμμετέχοντες;

Την Ερρικα Πρεζεράκου γιατί έχει πολύ καλή φωνή και καλή αίσθηση της μουσικής. Εξαιρετικός είναι και ο Τάσος Ξιάρχος. Εχει ταλέντο μουσικά και τραγουδιστικά και μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα.

OPENJust the 2 of usΚώστας Καραφώτης