Lifestyle|23.06.2020 16:47

Λουιζίδου - Παπαχαραλάμπους: «Καφέ της Χαράς», μητρότητα και κοινωνικές διακρίσεις

Newsroom

Οι δύο ξεχωριστές ηθοποιοί, η Ρένια Λουιζίδου και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, έδωσαν ραντεβού στο πλατό της εκπομπής «Σημείο Συνάντησης» και είχαν μια απολαυστική κουβέντα. Η Ρένια Λουιζίδου, αφού αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες σχετικά με το ριμέικ της αγαπημένης σειράς «Το καφέ της Χαράς», μοιράστηκε με τους τηλεθεατές τις πρώτες σκέψεις της καθώς και τους ενδοιασμούς της για τη συμμετοχή της. 

«Ζορίστηκα στην αρχική ιδέα να κάνω ξανά το "Καφέ της Χαράς". Αισθανόμουν ότι έχω μεγαλώσει πολύ. Αισθανόμουν φαιδρή να πιάσω το νήμα δεκαπέντε χρόνια πριν. Αν ήμουν ο Ποποτας, που είναι ένας "γεροντικός" άνθρωπος ακόμα και όταν ήμασταν νέοι, δεν θα είχα τόσο πρόβλημα. Εγώ, όμως, σε αυτό το σήριαλ έκανα τη Χαρά. Ένας νεανικός, δυναμικός και ζωηρός χαρακτήρας. Στοιχεία, τα οποία δεν τα φέρω τόσο έντονα μετά τα πενήντα σε σχέση με τα τριάντα επτά που ήμουν τότε. Ωστόσο, τα παιδιά έγραψαν ένα σενάριο, το οποίο δεν είναι η επόμενη μέρα, αλλά δεκαπέντε χρόνια μετά. Όταν πρωτομιλήσαμε με τον Χάρη τον ρώτησα: "Εγώ πώς;" Με φαντάζεσαι εμένα με το μίνι; Από μόνη μου γενικά δεν το έχω να γυρνάω στο παρελθόν» ανέφερε η Ρένια Λουιζίδου. 

Ακόμα, αποκάλυψε πώς τη διαμόρφωσε η μητρότητα και ο έγγαμος βίος και με ποιον τρόπο της προσφέρουν ισορροπία.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, από την άλλη, μοιράστηκε στιγμές από τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική, αποκαλύπτοντας τι κρατάει από την εμπειρία της σειράς «Ψίθυροι Καρδιάς», αλλά και τι απάντησε όταν της προτάθηκε να πρωταγωνιστήσει σε ένα ριμέικ της. 

«Την άκουσα λίγο, το ξέρεις αυτό, δεν ήταν εύκολο. Στα πρώτα γυρίσματα γύρισα σπίτι μου κλαίγοντας, ήταν πάρα πολύ δύσκολα τα πρώτα γυρίσματα, και είπα στη μαμά μου, γιατί τότε έμενα με τους γονείς μου, καλύτερα κομπάρσος. Τα περιοδικά που γράφουν ό,τι να ‘ναι, αυτό δεν είναι κάτι που εμένα μου άρεσε ούτε το ευχαριστήθηκα κιόλας, αυτή τη δημοσιότητα. Έπαιρναν τηλέφωνο στο σπίτι μου, μιλούσαν με τους γονείς μου και ξαφνικά είχα σχέσεις με όλο το ελληνικό θέατρο. Δεν ξέρω πότε προλάβαινα με τα γυρίσματα».

Επίσης, η ηθοποιός μίλησε για τον γάμος της με τον Φάνη Μουρατίδη, τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους. 

«Μπορεί να περάσει ένας χρόνος και να μην έχω αισθανθεί ούτε μια μέρα φωτογραφίσιμη, οπότε γιατί να μπω σε αυτή τη διαδικασία;», ήταν μια από τις ατάκες που ακούστηκαν στην κουβέντα της Ρένιας Λουιζίδου και της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους σχετικά με τη χρήση των social media.

Τέλος, οι δύο γυναίκες συζήτησαν για τις διακρίσεις της κοινωνίας, αλλά και της προσέγγισης των ΜΜΕ ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, ειδικά ως προς το κομμάτι της ηλικίας και της εξωτερικής εμφάνισης.

ΕΡΤ1Άννα Μαρία ΠαπαχαραλάμπουςΡένια Λουιζίδου