Lifestyle|03.07.2020 16:25

Μιμή Ντενίση: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» βρέθηκε η Μιμή Ντενίση. Η αγαπημένη ηθοποιός αποκάλυψε τα θεατρικά της σχέδια για την επόμενη σεζόν και ανέφερε ότι ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

«Με τις σωστές προφυλάξεις η παράσταση "Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη" θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν. Όταν τελειώσουμε το έργο αυτό θα κάνουμε τη Θεοδώρα στο Παλλάς γιατί εκτός από τη Σμύρνη, ήταν η πιο μεγάλη μου επιτυχία. Παράλληλα, μέσα στην περίοδο του κορονοϊού επειδή εγώ δεν μπορώ να κάθομαι, με παίρνανε από διάφορες επιτροπές τηλέφωνο και μου έλεγαν να βρω ένα θέμα για το 1821.

Το '21 ειναι ένα πολύ δύσκολο θέμα γιατί αφενός πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι για τον αγώνα ενός λαού που έφερε το τέλος της επανάστασης αφετέρου έχει όμως και πολλά σκοτεινά σημεία. Μέσα σε όλη αυτή την ιστορία έκατσα και διάβασα την ιστορία του Έλγιν. Στο ψάξιμο βρέθηκε στα χέρια μου ένα βιβλίο που πλέον δεν κυκλοφορεί. Είναι τα γράμματα της γυναίκας του που αναφέρονται στα γλυπτά. Και πολλές φορές, όπως ξέρεις, η ιδιωτική αλληλογραφία είναι πιο αληθινή και αποκαλυπτική απ' άλλες πληροφορίες. Αυτό θα γίνει ντοκιμαντέρ από κάποιον κρατικό φορέα, με πολύ μεγάλους ιστορικούς και Έλληνες ηθοποιούς».

Μιμή ΝτενίσηΠαρθενώναςντοκιμαντέρ