Lifestyle|15.07.2020 13:08

Γιάννης Σμαραγδής: Ετοιμάζει ταινία με τη ζωή του Καποδίστρια - Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος μίλησε για τη νέα του ταινία που θα επικεντρώνεται στη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια. «Ο Καποδίστριας είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός μετά τον Περικλή. Ενεργοποίησε τα μέσα ανώτερα στοιχεία που έχουμε ως Έλληνες και προσπάθησε να βάλει με πολύ μεγάλη ευφυΐα μία τάξη μέσα σε μία εμφύλιο Ελλάδα. Και συγχρόνως ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Είχε μία ροπή προς το καλό. Σκεφτείτε έναν κόσμο αύριο μεθαύριο που όλοι θα έχουν μία ροπή προς το καλό. Αυτό είναι το ελληνικό αίσθημα» ανέφερε αρχικά ο γνωστός σκηνοθέτης.

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Σμαραγδής: Ταινία για τον Τσιόδρα με τίτλο «Ενας καλός πατριώτης»

«Η ταινία θα πραγματεύεται κυρίως ποιος ήταν ο χρωματισμός της ψυχής του, που δεν είναι πολύ γνωστό. Δηλαδή στην ουσία τι υπερασπιζόταν αυτός ο άνθρωπος και τι κληρονομιά μας άφησε. Και θέλω να τονίσω ότι αλίμονο στη χώρα που δεν ξέρει να αγαπά τους καλύτερούς της. Και ο Καποδίστριας είναι ο καλύτερος της. Κάνω μία ταινία αγάπης. Επίσης, θέλω να είναι μία ταινία συμφιλιωτική και αισιόδοξη γιατί η Τέχνη δεν κάνει επαναστάσεις, αλλά μπορεί να βοηθήσει την ψυχή των ανθρώπων να αντέξει και να είμαστε αντάξιοι των πεπρωμένων μας. Για παράδειγμα, στους πολέμους πας και τραγουδάς. Το χρειάζεται η ανθρώπινη ψυχή».

Τέλος, ο Γιάννης Σμαραγδής αποκάλυψε ότι είναι όλα έτοιμα για τη νέα ταινία. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τέλη φθινοπώρου, ενώ δεν αποκάλυψε ποιος θα είναι ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Ιωάννη Καποδίστρια. 

Γιάννης ΣμαραγδήςΙωάννης Καποδίστριαςγυρίσματα