Lifestyle|22.07.2020 12:14

Dua Lipa: Τα... μαζεύει για τη «Μεγάλη Αλβανία» - «Θέλω να μιλάω με υπερηφάνεια για τις ρίζες μου»

Newsroom

Μία ανάρτηση που έκανε η Dua Lipa πριν από λίγες ημέρες ήταν ικανή να διχάσει το κοινό και να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με αρκετούς χρήστες να την κατηγορούν πως προωθεί εθνικιστικές ιδέες και να τη συνδέουν με την ακροδεξιά ιδεολογία της «Μεγάλης Αλβανίας». Ωστόσο, η καλύτερη απάντηση ήταν εκείνη που της έδωσε η Καίτη Γαρμπή μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter. «Αν-ι-στό-ρη-το, επίθετο. Αυτό που δεν είναι συνεπές με την ιστορία ή με την ιστορική ανάλυση» έγραψε η διάσημη τραγουδίστρια. 

Η νεαρή τραγουδίστρια, βλέποντας τις σφοδρές και κατά κύριο λόγο αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσίευσή της, έκανε διευκρινιστική ανάρτηση, λέγοντας ότι απλώς ήθελε να αναδείξει την καταγωγή της και όχι να προκαλέσει μίσος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν δέχεται να την συνδέουν με ακροδεξιά ιδεολογία. 

T
T

«Η προηγούμενή μου ανάρτηση δεν είχε ποτέ σκοπό να υποκινήσει το μίσος. Με στεναχωρεί και με θυμώνει που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από κάποιες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που εγώ απορρίπτω εντελώς. Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κόσσοβο, τα social media μου "τρελαίνονται" ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή τη μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσσόβου. 

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».

T
Αλβανίαsocial mediaDua Lipa