Lifestyle|23.07.2020 13:29

Κιμ Καρντάσιαν για τη διπολική διαταραχή του Κάνιε Γουέστ: «Ζητάμε την κατανόησή σας»

Newsroom

Η Κιμ Καρντάσιαν ανέφερε ότι ο ράπερ σύζυγός της Κάνιε Γουέστ υποφέρει από διπολική διαταραχή και ζήτησε συμπόνια και ενσυναίσθηση, καθώς εκείνος και η οικογένειά του προσπαθούν να διαχειριστούν την ασθένειά του. Η δήλωση της Καρντάσιαν στον λογαριασμό της στο Instagram αποτελεί το πρώτο δημόσιο σχόλιό της έπειτα από εβδομάδες ασυνάρτητων συνεντεύξεων, δημοσίων εμφανίσεων και αναρτήσεων στο Twitter από τον Γουέστ, οι οποίες ήγειραν ανησυχία σχετικά με την ψυχική υγεία του τραγουδιστή.

«Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ο Κάνιε πάσχει από διπολική διαταραχή. Όποιος πάσχει από την ασθένεια αυτή ή έχει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο ασθενή, ξέρει πόσο απίστευτα περίπλοκο και επώδυνο είναι να το καταλάβεις. Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημοσίως για το πώς αυτό μας επηρέασε στο σπίτι, διότι είμαι πολύ προστατευτική για χάρη των παιδιών μας και (σέβομαι) το δικαίωμα του Κάνιε στην ιδιωτικότητα όταν πρόκειται για την υγεία του. Αλλά σήμερα, αισθάνομαι ότι πρέπει να το σχολιάσω λόγω του στίγματος και των παρανοήσεων σχετικά με την ψυχική υγεία» έγραψε στην αρχή της δημοσίευσή της η πρωταγωνίστρια τηλεριάλιτι. 

Η Καρντάσιαν δεν αναφέρθηκε στα σχέδια του Γουέστ να θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020. «Εκείνοι που βρίσκονται κοντά στον Κάνιε γνωρίζουν την καρδιά του και κατανοούν ότι οι δηλώσεις του μερικές φορές δεν συμφωνούν με τις προθέσεις του» ανέφερε επίσης η επιχειρηματίας.

Η ανάρτηση της Κιμ Καρντάσιαν ακολουθεί μια ακόμη σειρά από tweet του Κάνιε Γουέστ, μεταξύ άλλων ενός στο οποίο γράφει πως προσπαθεί να πάρει διαζύγιο από την Καρντάσιαν. Το tweet γρήγορα διαγράφηκε. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, υποστήριξε ότι η οικογένειά του προσπαθεί να τον πείσει να πάει σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα. «Η Κιμ προσπαθούσε να έρθει αεροπορικώς στο Γουαϊόμινγκ με έναν γιατρό για να με κλείσει σε ψυχιατρείο όπως στην ταινία "Get Out" επειδή έκλαιγα χτες και επειδή έσωσα τη ζωή της κόρης μου». Παράλληλα, ο Γουέστ εξαπέλυσε πυρά και ενάντια στην πεθερά του, Κρις Τζένερ, αποκαλώντας τη «Κρις Γιονγκ Ουν», ενώ κατηγόρησε την οικογένεια Καρντάσιαν ως οπαδούς της «λευκής υπεροχής».

Το ζεύγος παντρεύτηκε το 2014 και έχει τέσσερα παιδιά. Η Κιμ Καρντάσιαν έγραψε πως εκείνη και η οικογένειά της προσπαθούν να βρουν βοήθεια για τον σύζυγό της και μίλησε για το στίγμα και τις παρανοήσεις γύρω από το θέμα της ψυχικής υγείας. «Ζητώ ευγενικά από τα ΜΜΕ και το κοινό να μας δώσουν τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση που χρειαζόμαστε προκειμένου να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε αυτό», τόνισε.

Ο «εγκέφαλος» της οικογένειας: Η φιλόδοξη μαμά-μάνατζερ

Τι θα ήταν όμως οι διάσημες αδελφές χωρίς τη φιλόδοξη μητέρα και μάνατζέρ τους; Γιατί πίσω από όλες τις συμφωνίες, τις επιτυχίες, τα ψέματα αλλά και τα σκάνδαλα βρίσκεται η Κρις Τζένερ. Μια γυναίκα που από πολύ νεαρή ηλικία ονειρευόταν μια πολυτελή ζωή μπροστά από τα φώτα. Και τελικά τα κατάφερε. Με ανορθόδοξες τακτικές. Ο πρώτος γάμος της με τον μεγαλοδικηγόρο Ρόμπερτ Καρντάσιαν -έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως δικηγόρος υπεράσπισης του αθλητή O. J. Simpson στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία της γυναίκας του- της χάρισε τέσσερα παιδιά και ένα διόλου ευκαταφρόνητο μηνιαίο εισόδημα μετά τον χωρισμό τους.

T

Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, ήταν η περιουσία που έλαβε μετά τον θάνατό του, καθώς χρίστηκε διαχειρίστρια μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών. Και την εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο. Βέβαια ο γάμος με τον δεύτερο σύζυγό της, Μπρους Τζένερ, της έδωσε την αναγνωρισιμότητα που πάντα ήθελε. Το 2007 η πρόταση του καναλιού Ε για τη δημιουργία του πρώτου οικογενειακού ριάλιτι την έκανε να εκτοξεύσει την περιουσία της, εκπαιδεύοντας τα παιδιά της από νωρίς στην αναγνωρισιμότητα και υπογράφοντας συμφωνίες που της εξασφαλίζουν να λαμβάνει ποσοστά από τα προσωπικά τους κέρδη εφ’ όρου ζωής. Η Κρις Τζένερ ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο μεγάλος και επικίνδυνος «εγκέφαλος» πίσω από το μιντιακό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Καρντάσιαν-Τζένερ.

T
Κιμ ΚαρντάσιανΚρις ΤζένερΚάνιε Γουέστδιπολική διαταραχή