Lifestyle|29.07.2020 16:48

Αντρέα Μποτσέλι κατά των μέτρων προστασίας για κορονοϊό: «Το lockdown μας ταπείνωσε»

Newsroom

Αντιδράσεις προκάλεσε ο Αντρέα Μποτσέλι, αφού σε πρόσφατες δηλώσεις του τάχθηκε κατά των μέτρων ενάντια του Covid -19 και μάλιστα προέτρεψε τους συμπολίτες του να μην δίνουν σημασία στην πανδημία στην οποία δόθηκε περισσότερη βαρύτητα απ' όση θα έπρεπε. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός τενόρος αποκάλυψε ότι αισθάνθηκε «προσβεβλημένος και εξευτελισμένος» από την καραντίνα και τα μέτρα που τέθηκαν στη χώρα του.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι δεν τήρησε τα μέτρα που είχαν επιβληθεί, καθώς θεωρούσε ότι υπερέβαλαν για την επικινδυνότητα του κορονοϊού -παρ’ όλο που στην χώρα του πήρε τη ζωή περισσότερων από 35.000 ανθρώπων. «Ας αρνηθούμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες. Ας διαβάσουμε βιβλία, ας τριγυρίσουμε έξω να γνωριστούμε μεταξύ μας, να μιλήσουμε, να κάνουμε διάλογο. Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν που να μπήκε στην εντατική εξαιτίας του κορονοϊού. Οπότε προς τί όλη αυτή η αίσθηση βαρύτητας της κατάστασης που δημιουργήθηκε;» δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ιταλική Γερουσία, παρουσία αρκετών πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποίων και ο Ματέο Σαλβίνι.

Επιπλέον έκανε αναφορά και στην λειτουργία των σχολείων δηλώνοντας πως ούτε και εκεί πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας: «Έχω μια κόρη 9 ετών και είναι αδιανόητο αυτά τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο καλυμμένα από ένα κομμάτι πλεξιγκλάς και κρυμμένα πίσω από μάσκες» τόνισε και συνέχισε: «Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι τα σχολεία έκλεισαν τόσο γρήγορα και ότι με την ίδια ταχύτητα άνοιξαν τα κέντρα διασκέδασης όπου οι νέοι άνθρωποι δεν πάνε για να διδαχθούν αλλά για να σκορπίσουν το μυαλό τους».

T
T

Οι νέες δηλώσεις του Αντρέα Μποτσέλι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με παλιότερη τοποθέτησή του, που υποστήριζε πως βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. «Ήταν σαν να ζούσα έναν εφιάλτη, γιατί ένιωθα ότι δεν είχα πλέον τον έλεγχο της κατάστασης. Ήλπιζα να ξυπνήσω. Όλοι μας μολυνθήκαμε στην οικογένεια, με πυρετό, παρότι δεν ήταν πολύ υψηλός, βήχα και φτέρνισμα». Θυμίζουμε, επίσης, ότι πριν από τρεις μήνες ο διάσημος τενόρος αποτέλεσε σύμβολο της ελπίδας και της αλληλεγγύης, όταν τραγούδησε στον καθεδρικό ναό του Ντουόμο στο Μιλάνο, αλλά και όταν συμμετείχε στην συναυλία της Lady Gaga «One World-Together At Home» για την στήριξη του ΠΟΥ

T
T

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις ο Αντρέα Μποτσέλι δήλωσε ότι τα σχόλια του «παρεξηγήθηκαν» και «παρερμηνεύθηκαν», ενώ ανέφερε ότι η φιλανθρωπική του οργάνωση έχει βοηθήσει πολλούς Ιταλούς να αναρρώσουν από τον κορονοϊό.

ΚορονοϊόςΑντρέα Μποτσέλιlockdown