Lifestyle|31.07.2020 14:45

Φτηνά τσιγάρα - Ρένος Χαραλαμπίδης: Αποκαλύπτει πώς εμπνεύστηκε την ατάκα «συλλέκτης στιγμών»

Newsroom

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» μίλησε για τη νέα ταινία που ετοιμάζει με κεντρικό θέμα το ραδιόφωνο, αλλά και την Αθήνα τη νύχτα, για τους ρόλους που τον καθιέρωσαν και για τον ρόλο που ο ίδιος θεωρεί ότι έπαιξε καλύτερα.

Λίγο πριν την επιστροφή του στην τηλεοπτική μυθοπλασία με την καινούρια σειρά της Όλγας Μαλέα για την ΕΡΤ, ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης ταινιών που αγαπήθηκαν, όπως τα «Φτηνά Τσιγάρα», εξήγησε τη σχέση του με διαφορετικές μορφές τέχνης και αποκαλύπτει ότι θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο ως σκηνοθέτη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κριτική που έχει δεχθεί για τις ταινίες του, αλλά και για το πώς εμπνεύστηκε την περιβόητη ατάκα «συλλέκτης στιγμών».

«Υπήρχε ένα καφενείο στο Παγκράτι το "Ελλάς", το οποίο άνοιγε στις 6.30 το πρωί. Πήγαινα εκεί για να γράψω το σενάριό μου για τα "Φτηνά Τσιγάρα" γιατί με ενέπνεε πάρα πολύ. Σκεφτόμουν πόσες ασήμαντες στιγμές έχουν ζήσει οι άνθρωποι στα καφενεία τα παλιά και πόσο σημαντικές γίνονται τώρα. Κάπου εκεί άρχισα να σκέφτομαι τη συλλογή στιγμών. Εγώ δεν πιστεύω αυτό που λένε "ζήσε τη στιγμή". Εγώ λέω "ζήσε τη ροή", γιατί η στιγμή έρχεται και φεύγει» δήλωσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Το «Φτηνά Τσιγάρα» είναι μία ρομαντική κωμική ταινία που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2000 σε σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη. Το σενάριο γράφτηκε από τον ίδιο τον ηθοποιό και τον Γιώργο Μπακόλα. Πρωταγωνιστούν ο Ρένος Χαραλαμπίδηςκαι η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Η υπόθεση του έργου επικεντρώνεται στον Νίκο, ο οποίος είναι ένας τριαντάχρονος άνεργος που ζει μόνος δίχως φιλενάδα, από πεποίθηση. Τον περιβάλουν διάφοροι τύποι ανθρώπων: ο ιδιοκτήτης του καφενείου όπου συχνάζει, ο Τέλης - μόνιμος θαμώνας και πολυλογάς που θεωρητικολογεί υπέρ του αχαλίνωτου σεξ - ο φίλος του, ένας κυνικός που παροτρύνει τον Τέλη στο κυνήγι της γυναίκας. Ο Μανώλης είναι τυχοδιώκτης, πρόθυμος να εμπλακεί στις πιο απρόσμενες καταστάσεις. Τελικά, ο Νίκος γνωρίζει σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο τη Σοφία, μια όμορφη νεαρή κοπέλα γεμάτη αυτοπεποίθηση, από το χώρο της μόδας. Περιπλανιούνται μια νύχτα μαζί στην πόλη και χωρίζουν. Θα την αναζητήσει εκ νέου, καθώς πλέον ο περίγυρος του δεν τον εμπνέει.

ηθοποιόςΡένος ΧαραλαμπίδηςΦτηνά τσιγάρα