Lifestyle|06.08.2020 09:19

Pray for Lebanon: Σάρον Στόουν, Σάλμα Χάγιεκ και πολλοί επώνυμοι θρηνούν για τη Βηρυτό

Newsroom

Οι απίστευτες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού, εκρήξεις που ισοπέδωσαν μεγάλη περιοχή της πρωτεύουσας του Λιβάνου και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων ακόμη, έχουν συγκλονίσει την υφήλιο.

Η έκρηξη, η ισχυρότερη που σημειώθηκε ποτέ στην Βηρυτό, μετέτρεψε την περιοχή σε ερείπια αχρηστεύοντας το κεντρικό λιμάνι εισόδου. Έως 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη στη Βηρυτό μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν το λιμάνι, δήλωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Μαρουάν Αμπούντ, εκτιμώντας πως το κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Βηρυτός: 14.000 βόμβες κατασκευάζονται με την εκρηκτική ύλη που εξερράγη

Βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρίες για τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό έχουν πλημμυρίσει τα social media, με γνωστά ονόματα της διεθνούς showbiz να εκφράζουν τη θλίψη τους χρησιμοποιώντας τα hashtag #prayforlebanon και #prayforbeirut.

Διαβάστε ακόμα: Βηρυτός: Εκατόμβη νεκρών - Μάχη με το χρόνο, εικόνες χάους στα νοσοκομεία

Η Σάρον Στόουν, η Σάλμα Χάγιεκ (που έχει καταγωγή και από τη Βηρυτό), η Ναόμι Κάμπελ, η Αντριάνα Λίμα, η Μπέτι Μίντλερ, η Γκλόρια Εστέφαν και πολλοί χρήστες των social media σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον ταλαιπωρημένο λαό του Λιβάνου και συγκίνησαν με τις αναρτήσεις τους.

T
T
T
  
T
T
T
T
T
ΛίβανοςPray for LebanonέκρηξηΒηρυτός